La Tercera que ve (i 2)


Si abans fèiem un repàs general a la Tercera Divisió ara ens centrarem en el grup que ens ateny de manera més directa, el cinquè, el gup clàssic que aplega al bo i millor del futbol català i gairebé ens atrevim a dir que del futbol espanyol per l'impressionant currículum de què fan gala no pocs equips que sumen 3 temporades a Primera Divisió, 46 temporades a Segona A i 79 a Segona B.

Hi tracem una análisi històrica en dades de qui es qui entre els 20 equips que prenen part a la Tercera 2016-2017 per saber l'envergadura del repte que ens espera d'aquí a poques hores i fins al 14 de maig.

CE Europa Temporadas a Primera: 3 Temporades a Segona: 5 Temporadaes a Segona B: 1 Temporades a Tercera: 52 Terrassa FC Temporades a Segona: 15 Temporades a Segona B: 18 Temporades a Tercera: 36 UE Sant Andreu Temporades a Segona: 11 Temporades a Segona B: 16 Temporades a Tercera: 39 UE Figueres Temporades a Segona: 7 Temporades a Segona B: 18 Temporades a Tercera: 24 Palamós CF Temporades a Segona: 6 Temporades a Segona B: 4 Temporades a Tercera: 18 CE Júpiter Temporades a Segona: 2 Temporades a Segona B: 1 Temporades a Tercera: 47 EC Granollers Temporades a Segona: 1 Temporades a Tercera: 42 AEC Manlleu Temporades a Segona B: 8 Temporades a Tercera: 27 UE Olot Temporades a Segona B: 3 Temporades a Tercera: 27 FC Vilafranca Temporades a Tercera: 25 UE Castelldefels Temporades a Tercera: 12 UE Vilassar Mar Temporades a Tercera: 11 CF Peralada Temporades a Tercera: 7 CF Montañesa Temporades a Tercera: 7 FC Ascó Temporades a Tercera: 4 Santfeliuenc FC

Temporades a Tercera: 3 Cerdanyola Vallès FC

Temporades a Tercera: 3 CE Sabadell B Temporades a Tercera: 2 UE La Jonquera Temporades a Tercera: debutant

Una lliga espectacular farcida d'equips amb història i amb un present que mira al futur en forma de Segona B i amb més candidats a la promoció que mai. El Terrassa FC de Toni Rodríguez estarà en boca de tothom obligat pel seu poder: una plantilla increïble per a Tercera. El Sant Andreu, un dels grans del futbol barceloní i català, mirarà de tornar a Segona B amb una plantilla que busca l'equilibri. El Narcís Sala serà un dels grans escenaris de la Tercera 2016-2017. El CE Europa compleix enguany 53 anys a Tercera. L'equip de la Vila de Gràcia va ser fundador de Primera Divisió i vol repetir promoció per cinquena vegada i dir, per fi: "aquest any, sí!". La visita al Nou Sardenya tornarà a ser un dels viatges màgics. Futbol de debò en un escenari únic. I si algú està obligat a tot aquest és de manera indiscutible la UE Olot de Ramon Maria Calderé. Una plantilla molt competitiva i feta a la mida d'un entrenador amb molta història i en una ciutat amb ganes de futbol i nostàlgia de Segona B. El Poble de Mafumet lluitarà per l'ascens després d'un pas efímer per Segona B. Figueres i Palamós, vides paral·leles gironines que van ser de Segona A en uns anys inoblidables a Vilatenim i al Municipal Palamosí i que maldaran per una temporada tranquil·la però ambiciosa. L'Ascó comença un nou cicle amb Santi Castillejo i una plantilla que vola alt. El Vilafranca vol ser un dels grans i Iván Moreno aspira a tot després de jugar una promoció i de guanyar els històrics. El Manlleu amb 8 temporades a Segona B és el gran representant de la Catalunya interior enguany amb un tècnic de futur com Miquel Muñoz. La Montañesa mirarà de tornar a reivindicar el Nou Barris Power de la "bombonera". A l'Empordà Alt repeteix un dels clàssis de principis de la dècada passada: el CF Peralada, pero amb un projecte nou de trinca i tutelat pel Girona CF. El Sabadell B mirarà de fer valer la qualitat de la joventut en un any més difícil que l'anterior. El Vilassar de Mar i el Castelldefels són de retorn apressat. El Santfeliuenc vol seguir creixent en la dècada d'Andrés González. El Cerdanyola no renuncia a res amb un altre tècnic fecund, Toni Carrillo. El Júpiter de Juanjo García lluitarà per consolidar-se en el primer anys sense Kuku. El Granollers vol oblidar el malson de fa uns mesos i estrena projecte amb Albert Cámara com a buc insígnia. I donen la benvinguda a un debutant: La UE La Jonquera. Els de l'Albera seran un dels equips a seguir en la seva estrena. Una categoria, com vegeu, on tots els grans de futbol o han estat o encara hi són. I si no que li preguntin a Girona, al Barça B de Guardiola, al Sabadell, al Sant Andreu, al Badalona, al Llagostera....

#terceradivisión #grupov #temporada201617