La Tercera que ve (i 4)


Reprenem el periple per la Tercera que ve. I ho fem viatjant a les comarques tarragonines on Pobla de Mafumet i Ascó maldaran per ser entre els quatre primers. Dues plantilles renovades que conflueixen en un objectiu semblant.

CF Pobla Mafumet, a recuperar la categoria perduda

No va poder ser. El pas per la Segona B del filial del Nàstic va ser més breu de l'esperat. Tanmateix els tarragonins s'han aixecat amb vitalitat i de nou de la mà del Cholo Martín Posse han confegit una plantilla renovada i potent. Del curs anterior només segueixen tres futbolistes: Jesús, Vadillo i Gil. La resta: jugadors joves però amb molt bona trajectòria, que ja han despuntat a Tercera i que auguren una bona temporada. Entre les cares noves destaquen Álex Campos i Roger Bonet (Olot), Sergi Gestí (Vilafranca), Adri Gimeno (Terrassa), Rayco (Betis B), Roger Brugué (Figueres), Perales (Binissalem) o Rodri (cedit Atl Balears).

FC Ascó, any I post Rubio

Temporada nova i era de renovació. Miguel Rubio va tancar un cicle magnífic a la Ribera de l'Ebre i arriba a la banqueta un altre tècnic amb molt de nom: Santi Castillejo. I certament el projecte convida a l'optimisme ja que les incorporacions són de luxe. Continua una part de la plantilla de la temporada passada: Sergi López, Socias, José Ramón, Gerard Roigé, Dani Argilaga, Artur Gòdia, Víctor Bertomeu o Andreu Guiu. I com apuntàvem, les cares noves són més que notables i mirant el mercat de classe mitjana de la Segona B i Tercera: Osado (Sabadell), Héctor Rodríguez i Jonatan Toledo (Hospitalet), Sergi Masqué (Cornellà), Jordi Martí (Formentera) o Jean Marco (Villaralbo).

I de Tarragona a terres vallesanes. Tres equips del Vallès Occidental -Terrassa, Sabadell B i Cerdanyola- i un de l'Oriental -Granollers- es posen a prova en dues comarques amb molta tradició futbolística.

Terrassa FC, l'ascens a Segona B és obligat

Plantilla espectacular. L'arsenal de què disposarà Toni Rodríguez a les seves mans és de traca. I és que a Terrassa volen girar el cicle i començar a mirar la vida amb entusiasme i el primer pas, un pas obligat, és l'ascens a Segona B. Qualsevol altra circumstància serà avaluada com una decepció. Només quatre jugadors han resistit la transformació: Txapi Arnau, Borges, Marc Vilajosana i Joan Grasa. I els nous, una antologia del bo i millor del futbol català i espanyol que comença per Cristian García (Tenerife) i continua amb Amantini (Badalona), Raúl Torres (Hospitalet), Dani Pujol (Castellón), Alberto Górriz (Formentera), Fran Ochoa (Arandina), Manolo Raíllo (Gavà), Álex Fernández i David López (Europa), Sergi Tienda (Sabadell) o Roger Martínez (Granollers).

Cerdanyola CF, a seguir caminant amb bon peu

Un projecte molt ferm. Toni Carrillo s'ha fet fort en un dels equips més estables de la categoria que ja suma quatre participacions consecutives a Tercera i obtenint molt bones notes. Quan les coses van rodades més val no tocar-les i per això el nucli de la temporada passada continua: Carlos Avilés, Aitor, Víctor Duran, Raúl Barriendos, Pitu Plazuelo, Oriol Molins, Álex Torres, Juli, Valderas, Jota, Javi Sánchez i Daisuke. I les incorporacions molt selectives i amb el segell de garantia del bon rendiment: l'ex porter santfeliuenc Óliver, Jonathan Collado i Elhadji (Prat), Ramon Rovira (Europa) o Gueri (Júpiter).

CE Sabadell B, començar de zero

El filial del Sabadell comença un cicle nou amb el record dolç de la magnífica temporada anterior. Un entrenador de la casa, Ignasi Senabre, serà l'encarregat de dirigir un col·lectiu que buscarà resultats i que mirarà al primer equip en cas de necessitats. Només tres jugadors continuen: Álex Alba, Guillem Pujol i Ñito. Les cares noves maldaran per fer un equip sòlid i competitiu: Sergi Aguilar i Eric Pujol (Gavà), Juampi (Rubí), Guillem Palanca (Masnou), Pau Otero (Sant Ildefons), i debutants com Gonzalo Pereira, Adrián Edo i Adrián Lledó (Damm) o els juvenils del planter com Sergio Montero, Aranu Casals i Víctor Martínez.

EC Granollers, a desfer-se de patiments

Uff!! va anar d'un pèl. El Granollers 2015-2016 es va salvar de manera dramàtica, agònica i inefable del descens. Ara cal tocar de peus a terra i de la mà d'Albert Cámara oblidar un passat tan neguitós. Per això l'ex entrenador del Vic ha fer un híbrid entre els jugadors més destacats del curs anterior: Roger Bellavista, Sergi Valls, Roger Font, Ramón Suárez, Héctor, Riki, Carlos Cano i Álex Gil, i cares noves de procedències molt diverses: Iván Fuentes (Sant Andreu), Jaume Serra (Vic), Javi González i Burgos (Terrassa), Dani Erencia (Celaya), Mur i Álex Cañadilla (Horta), Fran Fuertes (Martinenc), Joshua i Éric Martínez (Manlleu) o el repescat Roland Garrós.

I dels Vallesos a dues ciutats, Vilassar de Mar i Castelldefels, que retornen al futbol de Tercera després d'un pas feliçment breu a Primera Catalana i amb el títol de campions de grup a la butxaca..

UE Vilassar Mar, amb ganes d'un bon retorn

El Xevi Ramon tornarà a acollir futbol de Tercera. L'experimentat Manel Moya dirigeix una nau que s'ha reforçat prou bé tot mantenint la base de l'equip de l'ascens: Imanol, Peque, Adrià Blanchart, Jimmy, Lluís Tejero, Alberto Manga, Sergio Ginés, Àlex i Soufiane. Els fitxatges, interessants i amb majoria de veterans a Tercera: Pacheco (Lleida Esportiu B), Jaime (Gavà), Manu Viale (Sant Andreu), Roger Matamala (Masnou), Turu (Cerdanyola) o Roberto Camacho (Santboià).

UE Castelldefels, la tercera etapa a Tercera

La tercera etapa a Tercera. L'equip mariner, l'únic baix llobregatí que acompanyarà al Santfeliuenc, inicia un curs amb moltes esperances d'estabilitat i amb la garantia de Miki Carrillo a la banqueta. Els grocs han mantinut part del bloc ascensor: Juanito, Javi Calvo, Alegre, Jorge Sánchez, Miki Gustà, Marc Martínez, Patrick, Mario i Jairo. I entre els nous destaquen apostes interessants i ben seleccionades com Adri Alonso i Carlos Contreras (Vilanova), Ion Vázquez (Prat), Isaac Maldonado (Terrassa), Javi Morales (Girona B) o Óscar García (Igualada).

I acabem el viatge per la Tercera que ve a Vilafranca i Manlleu. El Vilafranca està de moda i voldrà prolongar la seva edat daurada; el Manlleu de Miquel Muñoz mirarà de transitar sense excessius esveraments.

El Vilafranca, l'edat daurada que vol seguir eixamplant-se

La capital del Penedès viu un idil·li amb el seu equip. Un dels equips que més han progressat al futbol català en els últims anys buscarà que l'edat daurada no s'acabi, i per això Iván Moreno ha aconseguir format un grup poderós que parteix, sense fer escarafalls, entre els favorits. La plantilla de la promoció segueix en bona mesura: Miguel Ramos, Joan Castillo, Fontanils, Marc Duran, Medina, Eric Via, Gerard Boira, Fermí Recasens, Guti, l'etern Santi Triguero, Víctor Oribe i Bernat Puig. I les cares noves reforcen encara més el projecte: Guzmán (Europa), Munta (Ascó), Josu (Júpiter), Óscar (Terrassa) o Aday (Arroyo).

AEC Manlleu, a signar un any tranquil

L'equip d'Osona buscarà una temporada tranquil·la. Si el curs passat Alberto Fernández va donar estabilitat tot i que la segona volta va tacar una bona feina, ara Miquel Muñoz, que arriba després de fer una segona volta de matrícula d'honor al Farners, mirarà de construir un projecte per viure còmodament. Segueixen del Manlleu 2015-2016: Ot, Canal, Seuma, Martí Soler, Aumatell, Manel Sala, Pol Coll i Óscar Uroz. I entre les cares noves destaquen futbolistes amb minutatge a Tercera i que maldaran per seguir creixent: Mate i Iván Fernández (Peralada), Jandro (Montañesa) o Marc Garcia (Rubí).

#terceradivisión #grupov #temporada201617