Sense gol no hi ha puntsSense gols es impossible, o si més no és molt difícil i menys en una Tercera disposada a cruspir-se al més feble. El Santfeliuenc no va cometre excessives errades i durant alguns passatges va tenir a ratlla el Vilafranca, però el futbol és cosa de gols i el més eixerit de la classe, el canari Aday Benítez, no va desaprofitar la seva per segellar la primera victòria quadribarrada en la primera pilota que tocava a la lliga. El Santfeliuenc va acaronar l'empat però finalment els locals van fer valer el pes dels seus recursos per deixar els blanc-i-blaus amb el caseller a zero en tot. Cal fer net i pensar en el proper partit a Les Grases i contra el poderós Olot de l'il·lustríssim Ramon Maria Calderé. I certament i malgrat que el calendari d'entrada no ha estat el millor necessitem estrenar-nos contra els de la Garrotxa per albirar amb més claredat el futur.

FC VILAFRANCA 1 (ADAY BENÍTEZ, 72') - SANTFELIUENC FC 0

ÀRBITRE: ORIOL JARIT MESA (DELEGACIÓ GIRONA)

ESTADI MUNICIPAL DE VILAFRANCA

ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS

TARDA VESPRE AMB CEL AMB SOL I NÚVOLS; TEMPERATURA DE 24 GRAUS


Sense gols es impossible, o si més no és molt difícil i menys en una Tercera disposada a cruspir-se al més feble. El Santfeliuenc no va cometre excessives errades i durant alguns passatges va tenir a ratlla el Vilafranca, però el futbol és cosa de gols i el més eixerit de la classe, el canari Aday Benítez, no va desaprofitar la seva per segellar la primera victòria quadribarrada en la primera pilota que tocava a la lliga. El Santfeliuenc va acaronar l'empat però finalment els locals van fer valer el pes dels seus recursos per deixar els blanc-i-blaus amb el caseller a zero en tot. Cal fer net i pensar en el proper partit a Les Grases i contra el poderós Olot de l'il·lustríssim Ramon Maria Calderé. I certament i malgrat que el calendari d'entrada no ha estat el millor necessitem estrenar-nos contra els de la Garrotxa per albirar amb més claredat el futur.


El Santfeliuenc va saltar al Municipal vilafranquí amb la difícil missió de donar un ensurt a un dels candidats a tot. I és ben cert que els blanc-i-blaus es van assentar amb comoditat i durant el primers minuts els locals van ensenyar poc. Ara bé quan els quadribarrats s'apropaven a la frontera dels tres quarts avisaven i de valent. El primer en un teva meva entre Víctor Oribe i Josu al minut 9 i després al minut 20 en una centrada de Marc Duran que el sempitern Santi Triguero va enviar al lateral de la xarxa. El millor del Santfe va aparèixer a fogonades i sempre pel flanc esquerrà. La més decidida en una assistència magnífica de Charly Ruiz a Guille Sarmiento però el jove davanter es va desdibuixar i tot va acabar en una centrada esmorteïda. La més clara va ser per als locals al 28', quan Josu va pispar un pilota a Cuadras i la seva centrada la va desaprofitar Santi Triguero que amb tot de cara va enviar-la al travesser d'un batut Toni Casamayor. Uff! I gairebé res més. Els locals van protestar un discutit fora de joc a Víctor Oribe que va marcar el desenllaç d'un primer acte equilibrat i on el Santfeliuenc va saber anul·lar els recursos locals.


A la represa el duel es va anar tenyint suaument de groc i vermell. L'àrea santfeliuenca començava a viure amb neguit i cada atac vilafranquí pujava el volum de manera estrident. Al minut 64 l'ex jupiterista Josu va ajustar una rematada que va obligar Toni Casamayor a estirar-se, i un minut més tard Fontanils posava la testa per enviar fora una pilota molt franca. El Santfeliuenc va mirar de sobreviure enmig de la primera turbulència i de fet les úniques arribades convincents del segon acte van passar entre el minut 66 i 70. Ferri es va inventar una jugada que va posar en dificultats la defensa però el seu xut va quedar amortit per un parell de cames locals. I al minut 70 el mestre Jaime Fuentes va fer una mig passada mig barret que va anar al cap de Patxi però el madrileny ho va provar amb una rematada forçada. I de l'esperança per un puntet de sabor dolç a la frustració. Una genialitat d'Aday Benítez, un davanter que ha de marcar distàncies, va ser suficient per tancar el matx. El canari va recollir una pilota dins l'àrea per, amb un moviment del cos, dibuixar una rematada imparable. El valor d'un davanter que resol. El gol va fer mal. El Santfeliuenc no va tenir capacitat de reacció malgrat que Andrés González va moure la banqueta -Samu i Sergio Morgado- buscant l'espurna màgica dins l'àrea. Però no, el Santfeliuenc no va disposar de cap ocasió i el Vilafranca, complidor i sense gaire brillantor, en va tenir prou per signar la primera victòria de la temporada.


Vilafranca: Miguel Ramos, Marc Duran, Via, Joan Castillo, Fonta, Guzmán, Boira, Jordi Oribe (Aday Benítez, 60'), Santi Triguero (Bernat Puig, 74'), Víctor Oribe i Josu (Josep Díez, 83')

Santfeliuenc: Toni Casamayor, Éric Ruiz, Alberto, Dani Ortiz, Cuadras, Tena, Jaime Fuentes, Charly Ruiz (Samu, 82'), Guille Sarmiento (Sergio Morgado, 82'), Ferri i Romo (Patxi, 68').


Gol:

1 - 0, Aday Benítez, 72'


Àrbitre: Jarit Mesa, correcte. Va ensenyar targeta groga el local Jordi Oribe, i al santfeliuenc Carles Tena.


Quadern de notes:

- El Santfeliuenc va fer una bona feina però va tornar a posar en relleu les dificultats per trenar ocasions clares de gol. I la sequera en competició oficial ja dura 547 minuts (jornada 35, 2015-2016, Santfe 3 Terrassa 1). Les victòries només poden arribar si trobem la matèria del gol.

- Cal trobar un referent ofensiu. Aquesta plantilla amb un davanter de referència té moltes opcions perquè és un equip molt ben construït en totes les línies.

- Cal generar més joc per banda dreta. David Romo va passar desapercebut.

- Una genialitat d'Aday Benítez, que tot just sortia d'una lesió, va descoagular l'ansietat vilafranquina. Els penedesencs ja no són una sorpresa per ningú sinó un clar aspirant a la promoció.