Sense punts a Els Canyars


Una derrota inesperada i un desenllaç frustrant. Un Santfeliuenc molt discret no va superar per primera vegada a Tercera la prova dels Canyars. El gol al minut 73 de Jaime Aparicio, en una de les poques ocasions grogues, van ser prou argument per als locals. Els blanc-i-blaus van desaprofitar dues clares oportunitats al segon acte a càrrec de Carles Tena i Ferri. El gol va deixar poca capacitat de resposta i condemnava a una derrota amarga en un camp teòricament propici. Ara cal passar pàgina, esmenar errades i superar per primera vegada a Tercera l'Europa en un dels grans clàssics de la Tercera actual. Les Grases ha de tornar a ser els de les grans cites.


UE CASTELLDEFELS 1 (JAUME APARICIO, 73') - SANTFELIUENC FC 0

ÀRBITRE: GERARD BRULL ACERETE (DELEGACIÓ GIRONA)

CAMP MUNICICPAL ELS CANYARS

ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS

MATÍ AMB SOL I NÚVOLS I TEMPERATURA DE 24 GRAUS


Una derrota inesperada i un desenllaç frustrant. Un Santfeliuenc molt discret no va superar per primera vegada a Tercera la prova dels Canyars. El gol al minut 73 de Jaime Aparicio, en una de les poques ocasions grogues, van ser prou argument per als locals. Els blanc-i-blaus van desaprofitar dues clares oportunitats al segon acte a càrrec de Carles Tena i Ferri. El gol va deixar poca capacitat de resposta i condemnava a una derrota amarga en un camp teòricament propici. Ara cal passar pàgina, esmenar errades i superar per primera vegada a Tercera l'Europa en un dels grans clàssics de la Tercera actual. Les Grases ha de tornar a ser els de les grans cites.


Un partit amb un guió molt definit des del primer minut es va resoldre en una acció aïllada i aparentment sense perill. Abans, però, els blanc-i-blaus van gaudir d'alguna clara oportunitat resolta de manera massa tèbia. Els locals van manar de sortida amb un bellugadís Isaac Maldonado, que va arrencar amb la cinquena marxa instal·lada a les seves cames i superant la defensa des de la banda dreta. Els blanc-i-blaus van anar temperant el ritme local i Éric Pacheco per la banda esquerra ensenyava el camí i assenyalava algunes fragilitats defensives grogues. Guille Sarmiento, el referent ofensiu, mirava de batallar amb la rereguarda local en les accions a pilota aturada i en les passades de Charly Ruiz però sempre amb resultat estèril. La millor per al Santfeliuenc a la primera mitja hora va néixer i morir a les cames d'Éric Pacheco, que va retallar dos rivals en un detall de qualitat i la seva rematada dibuixant una diagonal va marxar desviada. El Santfeliuenc aconseguia anul·lar el joc al mig del camp dels locals, però no aconseguia traduir aquest senyal positiu en ocasions clares de gol. Al minut 42 els de Sant Feliu ho van tornar a intantar quan Charly Ruiz va superar per alt un defensa però la seva rematada amb la testa fruit d'una centrada va sortir desviada. Era l'epíleg a un primer de més domini santfeliuenc pero de migrat bagatge ofensiu.


El guió de la segona part va evocar el de la primera. Isaac Maldonado va tornar a la gespa apuntant alt i obligant la defensa a no despistar-se ni un mil·límetre.De mica en mica, pèro, el Santfeliuenc es va desempallegar de la pressió inaugural sense gaire dificultat. El domini de pilota va tornar a correspondre els blanc-i-blaus com un déjà vu visitat al primer acte però sense arribar amb decisió a la porteria de Manu. La més clara va ser al minut 64' quan un cop de cap franc de Carles Tena a servei de cantonada servit per Jaime Fuentes va comptar amb la resposta espectacular de Manu Martín. El Castelldefels cada cop oferia menys capacitat de fer mal, pero el Santfeliuenc es mostrava decididament tímid i poc ambiciós per resoldre. I el que són les coses, quan el Castelldefels donava símptomes de voler salvar un punt, Jaume Aparicio es va fer amb una pilota al vèrtex de l'àrea esquerre per inventar-se un xut potent i col·locat a l'escaire que va sorprendre tothom. Estabornits i capcots pel gol, els blanc-i-blaus van mirar d'avançar línies i donar entrada a homes de major vocació ofensiva com ara Patxi i Dani Maldonado. Tanmateix el Santfeliuenc no va ser capaç d'articular amb solvència prou recursos ofensius. Només Ferri al minut 84 i a la sortida d'un córner va acaronar l'empat, però la seva rematada amb la testa no va ser gens bona quan sí ho era la seva posició. El partit es va anar esllanguint i sense adonar-nos volaven tres punts dels que en una lliga tan exigent es cobren un preu excessivament alt.


Castelldefels: Manu Martín, Juanito, Marc Martínez, Toti, Javi Morales, Ion Vázquez (Jaume Aparicio, 46') Isaac Maldonado (Miki Gustà, 71'), Óscar García, Adri, Sergi Cabré (Carlos Contreras, 58') i Jairo.

Santfeliuenc: Toni Casamayor, Víctor Márquez, Alberto, Dani Ortiz, Cuadras, Tena, Éric Pacheco (Ferri, 61'), Jaime Fuentes (Patxi, 77'), Guille Sarmiento (Maldonado, 82'), Charly Ruiz i Romo.

Gol: 1 - 0, Jaume Aparicio, 73' Àrbitre: Brull Acerete, la seva actuació va ser correcta. Va amonestar els locals Toti i Óscar García; i als santfeliuencs Víctor Márquez, Jaime Fuentes i Charly Ruiz. Incidències: Va presidir el derbi el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies.


Quadern de notes: - El Santfeliuenc torna a estavellar-se amb la manca de gol. Les poques ocasions van ser clares però la tebior en la culminació va fer missió impossible el gol. - No ens podem adormir. Aquesta Tercera imposa una dificultat elevada i les visites a La Verneda i Els Canyars eren més propícies que l'exigu punt obtingut. - El Castelldefels es va trobar tres punts d'or gràcies a un bon gol de Jaume Aparicio. Un equip treballador i ben treballat que buscarà una permanència tranquil·la.


Galeria d'imatges per Jaimepg photography