Un punt per al comiat del 2016


Adéu 2016. El Santfeliuenc va acomiadar un any més de Tercera Divisió amb un punt que caldrà fer bo amb l'inici del 2017. Un partit que no passarà a la història dels manuals del bon futbol però que recordarem pel partit 350 d'Andrés González. La primera part va ser de domini local, però les seves arribades a l'àrea no van trobar rematador. A la represa, el Santfeliuenc va anar equilibrant la possessió de pilota i arran l'expulsió del local Isma (67') va passar a dominar però va tornar a evidenciar falta de nervi ofensiu. Es tanca una primera volta que ha tingut una mica de tot i que deixa als blanc-i-blaus a la meitat de la taula i amb la meitat del camí fet. El 2017, més.


UE LA JONQUERA 0 - SANTFELIUENC FC 0

ÀRBITRE: EDWAR MIGUEL GONZÁLEZ MORENO (DELEGACIÓ BARCELONA)

CAMP MUNICIPAL LES FORQUES

ASSISTÈNCIA: 100 ESPECTADORS

TARDA VESPRE AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 7 GRAUS


Adéu 2016. El Santfeliuenc va acomiadar un any més de Tercera Divisió amb un punt que caldrà fer bo amb l'inici del 2017. Un partit que no passarà a la història dels manuals del bon futbol però que recordarem pel partit 350 d'Andrés González. La primera part va ser de domini local, però les seves arribades a l'àrea no van trobar rematador. A la represa, el Santfeliuenc va anar equilibrant la possessió de pilota i arran l'expulsió del local Isma (67') va passar a dominar però va tornar a evidenciar falta de nervi ofensiu. Es tanca una primera volta que ha tingut una mica de tot i que deixa als blanc-i-blaus a la meitat de la taula i amb la meitat del camí fet. El 2017, més.


La Jonquera va proposar més coses de sortida. La seva major possessió de pilota va obligar el Santfeliuenc a recular i tenir cura d'apaivagar les contínues entrades per banda. En especial Henry que durant els primers 45 minuts es va convertir en un malson que protagonitzava tots els atacs fronterers. La més clara va ser al minut 12 en un mà a mà que va salvar Toni Casamayor amb perícia davant l'escomesa de Henry. El Santfeliuenc no va sentir còmode i va ensenyar algunes llacunes. Al minut 25 de nou Toni Casamayor havia d'intervenir per esmenar una badada defensiva. I al minut 37 de nou Toni havia de respondre a una centrada enverinada d'Òscar Molina amb fam de xarxa. Els blanc-i-blaus apareixien en atac a comptagotes i encara hi va haver temps per un ensurt final quan una sortida a destemps de Toni Casamyor la va acabar resolent Éric Ruiz amb la presència amenaçadora del davanter francès Isma, que debutava.


El Santfeliuenc havia de canviar el rumb i demostrar més coses per presentar credencials per a la lluita pels punts. I els primers minuts de la represa no van convidar a l'optimisme. Els empordanesos van sortir amb un marxa més i els primers deu minuts van assetjar amb obstinació la rereguarda blanc-i-blava. Eric Ruiz sota pals va salvar un gol que semblava irremeiable a la sortida d'un servei de cantonada. La pressió insistent dels d'Axel Vizuete i la cada vegada més evident foscor per la manca d'il·luminació va fer que cada visita verda a l'àrea de Toni Casamayor es convertís en una via dolorosa. Sortosament els locals van començar a nota l'esforç i la pesantor d'un terreny de gespa natural molt humit van permetre el Santfeliuenc espolsar-se part de la incomoditat i evitar més fuites defensives. A partir del minut 55 els blanc-i-blaus van fer un pas endavant. Víctor Márquez en una acció brillant va estar a punt de trobar un aliat que rematés a porteria. I al minut 63 una bona acció col·lectiva va marcar una bona dinàmica. A això cal afegir-hi que el minut 67 el debutant Isma havia de marxar al vestidor abans d'hora per tractar de simular una caiguda dins l'àrea. Amb superioritat els d'Andrés González es van sentir més còmodes i van passar a tenir el control de la pilota si bé va mancar més nervi ofensiu per fer el gol 12 a la porteria de Toni Montero. Només una centrada potent d'Éric Pacheco que no va poder culminar Carlos Olmo va poder donar els tres punts als blanc-i-blaus. I així es va acabar l'últim partit del 2016 i el 350 d'un entrenador de llegenda, Andrés González.


UE La Jonquera: Toni Montero, Iván Ruiz, Pau Bonmatí, Sergi Murga, Mamau, Henry (Juanpi, 63'), Zou, Brice, Isma, Tidiane i Òscar Molina (Pep Vergara, 70').

Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Víctor Márquez, Éric Ruiz. Joserra, Dani Ortiz, Carlos Olmo, Éric Pacheco (Jaume Duran, 86'), Jaime Fuentes, Ferri (Guille Sarmiento, 81'), Tena i Romo (Patxi, 69').


Àrbitre: Gonzales Moreno, la seva actuació va ser molt bona. Va amonestar els locals Sergi Murga, Pau Bonmatí, Henry, Isma i Tidiane; i als santfeliuencs Jaime Fuentes, Tena, Éric Pacheco i Éric Ruiz, Va expulsar per doble targeta groga el local Isma (67').


Quadern de notes:

- Punt final a un 2016 apassionant. El 2017 ens espera amb un inici exigent i amb la convicció que aquest equip nostre serà per cinquena temporada a Tercera Divisió.

- 350 vegades Andrés González. Un entrenador que és molt més que un entrenador per al Santfeliuenc FC.

- Titularitat positiva de Carlos Olmo. Si la setmana passada es va estrenar com a golejador, aquesta li ha tocat en l'onze de sortida.

- El 2017 ha de portar la recuperació de futbolistes que han de marcar diferències: Charly Ruiz, Eric Zárate i Dani Maldonado.

- La Jonquera es va mostrar combatiu però va posar en relleu els seus problemes endèmics amb el gol.