Triomf grandiós


Triomf grandiós, inapel·lable i inqüestionable. El santfeliuenc va fer una exhibició de bon futbol col·lectiu i va anul·lar un dels grans favorits de la Tercera 2016-2017. Un gol de Tena i un altre d'Éric Pacheco van servir per donar forma i resultat una victòria de prestigi i molt necessària que permet els blanc-i-blaus respirar i ensenyar un camí que, en breu i sense haver d'abusar dels cors de la parròquia com en el passat, ha de conduir a una permanència tranquil·la. L'afició va sortir encantada amb tres punts que situen l'equip, ara sí, en la bona direcció.


SANTFELIUENC FC 2 (TENA, 40' I ÉRIC PACHECO, 55') - VILAFRANCA FC 0

ÀRBITRE: CARLOS ALBELDA BÁRCENA (DELEGACIÓ DE BARCELONA)

CAMO MUNICIPAL LES GRASES

ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS

TARDA VESPRE AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 8 GRAUS


Triomf grandiós, inapel·lable i inqüestionable. El santfeliuenc va fer una exhibició de bon futbol col·lectiu i va anul·lar un dels grans favorits de la Tercera 2016-2017. Un gol de Tena i un altre d'Éric Pacheco van servir per donar forma i resultat una victòria de prestigi i molt necessària que permet els blanc-i-blaus respirar i ensenyar un camí que, en breu i sense haver d'abusar dels cors de la parròquia com en el passat, ha de conduir a una permanència tranquil·la. L'afició va sortir encantada amb tres punts que situen l'equip, ara sí, en la bona direcció.


Quan hi ha convenciment les coses surten bé. I el Santfeliuenc estava decidit a fer un salt endavant i contra un dels millors equips de la categoria. Els inicis van convidar a l'optimisme. Bon joc col·lectiu, aproximacions a l'àrea, desimboltura a la línia de creació i esperit positiu van pintar els primers minuts del 2017 a Les Grases. Com ha de ser! L'expeditiva defensa penedesenca es veia amb dificultats per aturar les accions per banda d'Éric Ruiz i Éric Pacheco, i Tena en una posició d'avançat dificultava la sortida de pilota visitant. Patxi i Carlos Olmo en el joc aeri van buscar amb insistència el gol. El problema repetit, però, la dificultat d'arribar amb prou perill als dominis de Miguel Ramos. El Vilafranca, que disposa indiscutiblement d'un gran equip, es va anar estirant i de fet la part final del primer acte va tenir un intens color quadribarrat. Fins i tot durant cinc minuts (del 31 al 36), els d'Ivan Moreno van assetjar l'àrea de Toni Casamayor. Al minut 35 una doble aturada de Sant Toni, primer amb les cames i després amb les mans, va deixar glaçats els cors de l'afició. Sortosament el Santfeliuenc disposa d'un porter extraordinari. I quan menys ho esperàvem, el gol. Una brillant acció d'un incommensurable Ion Vázquez, que va bombejar a la zona de mitjos una pilota que va protegir Patxi a les altures, i que va anar als peus de Tena. El gran jugador que és Tena es va endinsar a l'àrea i va creuar la pilota a la xarxa lluny de l'abast de Miguel. Un gol celebradíssim que suposava el primer de l'any a Les Grases. El Santfeliuenc havia fet el més difícil i marxava als vestidors amb el cor ple d'esperança.


Després de la represa els visitants van mirar d'equilibrar el joc. Tanamteix el Santfeliuenc va respondre de manera perfecta. Un magnífic trivot al mig del camp format per Ion Vázquez, Jaime Fuentes i Carles Tena barrava tota esperança penedesenca. I al minut 55, l'èxtasi. Una magnífica acció d'atac -autèntic manual per a entrenadors- la va rubricar David Romo passejant per la balconada de àrea i regalant una assistència a Éric Pacheco. Éric va aturar el temps: va recollir la pilota, la va aturar, la va acaronar i va inventar-se un xut precís i creuat que va fer esclatar Les Grases. Un golàs d'un futbolista que mai agrairem prou el els anys de futbol que està regalant amb la samarreta blanc-i-blava. Un resultat impensable. El Vilafranca no s'havia trobat en tota la lliga amb un marcador així. Els visitants van mirar de redreçar la seva situació, però en la millor ocasió, un llançament de falta executat per Josu, va tornar a topar amb un mal enemic, l'insuperable Toni Casamayor. El Santfeliuenc es va sentir fort i còmode, Ion Vázquez i Jaime Fuentes van posar el seny i la defensa es va mostrar sòlida, fins i tot en seqüències encadenades de dos i tres accions vilafranquines a l'àrea. Amb el partit agonitzant, el jove Morgado va estar a punt d'arrodonir el marcador però no va aprofitar un excel·lent servei d'Eric Zárate. No importava. El treball ja estava fet i la qualificació màxima brillava a l'expedient. Aquest és el camí i el Santfeliuenc ja sap amb el que es troba quan les coses es fan tan i tan bé.


Santfeliuenc: Toni Casamayor, Víctor Márquez, Éric Ruiz, Dani Ortiz, Carlos Olmo, Tena, Romo (Morgado, 92'), Ion Vázquez, Patxi (Eric Zárate, 73'), Jaime Fuentes i Éric Pacheco (Jaume Duran, 84').

FC Vilafranca: Miguel Ramos, Fonta, Joan Castillo, Medina, Víctor Oribe, Munta (Jordi Oribe, 78'), Guti Josu, Josep Díez (Santi Triguero, 66'), Aday i Carlos Guzmán (Boira, 66').

Gols: 1 - 0, Tena, 40' 2 - 0, Éric Pacheco, 55' Àrbitre: Albelda Bércena, la seva actuació va ser regular. Va amonestar els santfeliuencs Dani Ortiz i Jaime Fuentes; i el visitant Munta. Quadern de notes:

- Santfeliuenc... esplèndid. Exhibició de joc col·lectiu dels blanc-i-blaus que van acabar minimitzant un dels rivals més qualificats de la categoria.

- El trivot Ion, Jaime, Tena va excel·lir.

- El senyor Éric Pacheco va tornar a regalar una tarda de glòria. I ja en van tantes...

- En el duel de banquetes entres dues primeres espases, Andrés González es va imposar i fins i tot va guanyar el goal average.

- El Vilafranca va evidenciar el seu moment declinant, si bé el bon joc del Santfeliuenc en aquesta jornada en va ser part activa.


Galeria d'imatges


ç