Vuit minuts fatídics i una reacció insuficient


Vuit minuts fatífics van ensorrar un bon partit del Santfeliuenc al primer acte. L'Ascó va fer tres gols en vuit minuts (del 47 al 55). Una arrencada sorprenent del segon temps -i més si tenim en compte que a la primera part els d'Andrés González gairebé no van passar cap risc. La reacció va arribar amb els gols d´Éric Pacheco i Maldonado. Però no en va ser suficient. Els blanc-i-blaus entregaven tres punts que podrien haver tingut un destinatari diferent per un tan incomprensible com dolorós inici de la segona part. Tanmateix ara toca mirar el futur i superar el Júpiter a Les Grases en un duel més que important d'aquí a set dies.

FC ASCÓ 3 (VÍCTOR BERTOMEU, 47'; JONATHAN TOLEDO, 52' I JONATHAN TOLEDO, 55') - SANTFELIUENC FC 2 (ÉRIC PACHECO, DE PENAL, 79' I MALDONADO, 85')

ÀRBITRE: JOSÉ ANTONIO FERNÁNDEZ MORILLO (DELEGACIÓ BARCELONA)

ESTADI MUNICIPAL ASCÓ

ASSISTÈNCIA: 150 ESPECTADORS

TARDA VESPRE AMB SOL SERÈ I TEMPERATURA DE 12 GRAUS

Vuit minuts fatífics van ensorrar un bon partit del Santfeliuenc al primer acte. L'Ascó va fer tres gols en vuit minuts (del 47 al 55). Una arrencada sorprenent del segon temps -i més si tenim en compte que a la primera part els d'Andrés González gairebé no van passar cap risc. La reacció va arribar amb els gols d´Éric Pacheco i Maldonado. Però no en va ser suficient. Els blanc-i-blaus entregaven tres punts que podrien haver tingut un destinatari diferent per un tan incomprensible com dolorós inici de la segona part. Tanmateix ara toca mirar el futur i superar el Júpiter a Les Grases en un duel més que important d'aquí a set dies.

El Santfeliuenc va oferir la millor presentació en els primers 45 minuts. Possessió de pilota, agilitat mental i contres perilloses. El primer avís va arribar a través de David Romo en un llançament des de la balconada de l'àrea gran que va obligar Sergio López a clavar amb força els peus a la gespa natural. I cinc minuts més tard la més clara en un mig llançament mig globus de Jaime Fuentes que es va enverinar i va caure a plom sobre el travesser; la rematada posterior de cap de Patxi va ser anul·lada per fora de joc quan la pilota havia anat al fons de la xarxa. Els locals gairebé no inquietaven Toni Casamayor i quan ho feien havien de recórrer al joc aturat i al fora de camp. Una gran acció a la línia de mitjos iniciada per Ion Vázquez va servir perquè la recollís Éric Pacheco; la seva rematada no va trobar porteria. Els locals es va reservar per als cinc minuts finals. I especialment bona per als ebrencs va ser de Víctor Bertomeu que amb una rematada còmoda des de l'àrea petita va enviar la pilota desviada. El Santfeliuenc havia exhibit un joc convincent

L'inci més inesperat... quan qui més qui menys tothom pensava que el Santfe podria endur-se algun punt va esdevenir-se un dels crepuscles més sonats de la temporada. Al minut Víctor Bertoment va trencar un fora de joc per endinsar-se amb rapidesa a territori blanci-blau i picar amb força la pilota per estrenar el marcador. El gol va fer mal, certament, però això no explica l'autoimmolació. El Santfeliuenc no va saber respondre al gol i es va tancar en una jaula de terror gens productiva. Al minut 52 Jonatan Toledo ajustava una pilota per fer el segon. I per si no n'hi havia prou els locals sense oposició va fer una jugada col·lectiva que va enviar a la xarxa Jonatan Toledo sol com un mussol a la ratlla de gol. El Santfeliuenc estava desconsolat. I de fet durant més de vint minuts va vagar com a ànima en pena per la gespa natural asconenca demanant l'acabament de la història. Minuts que van passar sense res de res. No va ser fins al minut 79 quan una agarrada a Dani Ortiz va ser castigada amb pena màxima que va executar amb comoditat Éric Pacheco. Un bri d'esperança que encara es va fer més gran quan Maldonado va connectar un xut des del vèrtex de l'àrea que va acabar a la xarxa. El Santfe estava a un gol de la heroïcitat. Però no hi va haver temps per a més i fins i tot Toni Casamayor va fer l'aturada del partit a servei de falta executat per Artur Gódia. Un Santfeliuenc a estones correcte, sobretot al primer acte, no va poder sumar res.

FC ASCÓ: Sergio López, Riki, Dani Argilaga, Socias, Héctor, Peke, Artur Gódia, Osado (Jonatan Toledo, 46'), Guiu, Sergi Masqué (Gerard Roigé, 62') i Víctor Bertomeu (Marc Blasi, 74').

SANTFELIUENC FC: Toni Casamayor, Éric Ruiz, Jaume Duran, Dani Ortiz, Alberto, Tena, Romo (Alan Benedicto, 79'), Jaime Fuentes (Maldonado, 60'), Patxi (Ferri, 72'), Ion Vázquez i Éric Pacheco.

Gols:

1 - 0, 47' Víctor Bertomeu

2 - 0, 52' Jonatan Toedo

3 - 0, 55' Jonatan Toledo

3 - 1, 79' Éric Pacheco

3 - 2, 85', Maldonado

Àrbitre:

Fernández Morillo, la seva actuació va ser correcta.Va amonestar els locals Gerard Roigé, Héctor i Peke; i als santfeliuencs Dani Ortiz i Jaime Fuentes.

Quadern de notes:

- Vuit minuts molts dolents van condemnar un Santfeliuenc que durant minuts va ser millor que el seu rival.

- Debut amb la samarreta blanc-i-blava de l'extrem dretà Alan Benedicto.

- Sembla que el Municipal d'Ascó deixa de ser talismànic.

- L'Ascó amb poquet va aconseguir molt. Tres punts importante perquè els de Santi Castillejo segueixin propugnant-se.

#fcascó #primerequipo #terceradivisión #grupov #prensa #temporada201617 #ÉricPacheco #danielmaldonado