Abonats a l'abisme


Una derrota més i ara sí el temps de la por ja és aquí. El Santfeliuenc no va merèixer marxar de buit del Vallès Oriental però un tímid penal i la ineficàcia ofensiva -amb passatges de poca fortuna- van tatuar la quarta derrota consecutiva que deixen una situació límit a manca de tres jornades. Ara caldrà no fallar contra tres rivals -Palamós, Sabadell B i La Jonquera- i signar una permanència que fa un mes semblava molt propera. Després serà necessària la reflexió i les actuacions però ara cal remar amb un únic objectiu: continuar per cinquè any a Tercera. Des d'ara mateix es posa a zero el comptador del partit contra el Palamós. Les Grases ha de bullir per viure el partit més important de la història del futbol a Sant Feliu. Sant Feliu no pot fallar.


EC GRANOLLERS 1 (CARLOS CANO, DE PENAL, 14') - SANTFELIUENC FC 0

ÀRBITRE: ÁLEX GÓMEZ MENESES (DELEGACIÓ BARCELONA)

CAMP MUNICIPAL CARRER GIRONA

ASSISTÈNCIA: 200 ESPECTADORS

MATÍ ASSOLELLAT; TEMPERATURA DE 21 GRAUS


Una derrota més i ara sí el temps de la por ja és aquí. El Santfeliuenc no va merèixer marxar de buit del Vallès Oriental però un tímid penal i la ineficàcia ofensiva -amb passatges de poca fortuna- van tatuar la quarta derrota consecutiva que deixen una situació límit a manca de tres jornades. Ara caldrà no fallar contra tres rivals -Palamós, Sabadell B i La Jonquera- i signar una permanència que fa un mes semblava molt propera. Després serà necessària la reflexió i les actuacions però ara cal remar amb un únic objectiu: continuar per cinquè any a Tercera. Des d'ara mateix es posa a zero el comptador del partit contra el Palamós. Les Grases ha de bullir per viure el partit més important de la història del futbol a Sant Feliu. Sant Feliu no pot fallar.


Quan tot s'alia a la contra és difícil canviar el curs de la història. El Santfeliuenc va treballar per aconseguir almenys un punt però de nou el zero al caseller de gols -i 362 minuts de sequera- van abocar a una derrota que ens situa en una posició molt compromesa. Això sí, depenem de nosaltres mateixos i serem els que ens salvem o ens tornem a condemnar en una espera inclement. El partit no va començar bé. La primera ocasió clara va ser local en un cap de cap còmode de Diego Carrillo que va sortir desviat. El Santfeliuenc va arribar a l'àrea local amb més polèmica que perill ja que Eric Zárate i Tena van reclamar dues accions dubtoses. I al minut 13 la tragèdia. Víctor Marquez va posar la cama i va escombrar Àlex Gil. Pena màxima innocent que no va desaprofitar amb un xut col·locat i potent l'ex Carlos Cano. Calia fer net. I els blanc-i-blaus ho van intentar. La més clara a les botes de Dani Ortiz que va enviar als núvols una falta llançada per Tena. Amb el Santfe poc resolutiu i el Granollers aturant el joc a còpia de faltes en zona de ningú, els minuts van anar passant amb poques novetats. La més clara al minut 39 en un servei de banda que ni Romo ni Charly Ruiz van enviar a la xarxa en sengles rematades.


El Santfeliuenc va sortir dels vestidors decidit a sumar. Al minut 50 una bonica jugada de combinació entre Romo, Charly Ruiz i Éric Pacheco no la va poder aprofitar Eric Zárate arrapat a la línia de gol. El Granollers va mirar de respondre creant joc des del mig del camp i Diego Carrillo va desaprofitar un contracop clar. Tanmateix la millor ocasió del Santfeliuenc va ser a la vegada la més sorprenent. En una pilota penjada per Dani Ortiz des de la línia de mitjos el porter local va sortir en fals i Eric Zárate gairebé de manera accidental va rematar i la pilota la va escopir el travesser. Quan les coses van mal dades... El Santfeliuenc sabia el que estava passant a altres camps i un empat hauria tingut un efecte balsàmic. Al minut 70 Víctor Márquez la va penjar, Dani Ortiz va lluitar-la en el joc aeri i la rematada de Charly Ruiz la va salvar el local Fran Fuentes amb l'estòmac. El minuts passaven. La vida es consumia; els núvols negres del futur es començaven a ensumar. Al minut 86 una assistència de Charly Ruiz la va mirar de culminar Eric Zárate amb una mitjavolta envoltat de defenses rivals. No n'hi ha haver més ingredients per a refer la història. El Santfeliuenc havia perdut una batalla de prestigi però queden tres guerres on el futur del futbol a Sant Feliu es posarà en joc. De tres partits, de tres finals i de 270 minuts depèn molts anys de feina passada i de feina futura. No ens podem deixar arrabassar el que tant i tant ha costat aconseguir.EC Granollers: Víctor Colchero, Carles Mur, Sergi Valls, Fran Fuentes, Gerard Font, Héctor (Jaume Serra, 79'), Àlex Gil (Àlex Español, 62'), Cristian Hidalgo (Javi Sánchez, 71'), Carlos Cano, Riki Alcántara i Diego Carrillo

Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Éric Ruiz (Jaume Duran, 58'), Alberto, Víctor Márquez, Dani Ortiz (Ferri, 75'), Joserra, Romo, Tena, Eric Zárate, Charly Ruiz i Éric Pacheco (Alan Benedicto, 75').


Gol:

1 - 0, Carlos Cano, de penal, 14'


Àrbitre:

Gómez Meneses, la seva actuació va ser regular. Va amonestar els locals Sergi Valls, Gerard Font, Héctor, Riki Alcántara i Álex Español; i al santfeliuenc Eric Zárate.


Quadern de notes:

- Ja hi tornem a ser. De nou tot es decidirà al final. És una llàstima que un final de lliga tan fluix -4 punts de 24- no faci justícia al que havia estat una trajectòria acceptable.

- Ara només podem remar en una mateixa direcció. I quan acabi la lliga treure'n conclusions més objectives.

- Cal buscar com a mínim la catorzena posició. Per això caldrà sumar entre sis i set punts.

- El Granollers es va garatir la continuïtat a Tercera i es va estalviar els patiments de la temporada passada. De nou, Carlos Cano va ser el botxí.