La Tercera que ve (i 2)

Si abans fèiem un repàs general a la Tercera Divisió ara ens centrarem en el grup que ens ateny de manera més directa, el cinquè, el gup clàssic que aplega al bo i millor del futbol català i gairebé ens atrevim a dir que del futbol espanyol per l'impressionant currículum de què fan gala no pocs equips que sumen 3 temporades a Primera Divisió, 48 temporades a Segona A i 112 a Segona B.

Hi tracem una análisi històrica en dades de qui és qui entre els 20 equips que prenen part a la Tercera 2017-2018 per saber l'envergadura del repte que ens espera d'aquí a poques hores i fins al 13 de maig. La Tercera 2017-2018 és a punt de començar!!!

CE Europa Temporades a Primera: 3 Temporades a Segona: 5 Temporades a Segona B: 1 Temporades a Tercera: 53 Terrassa FC Temporades a Segona: 15 Temporades a Segona B: 18 Temporades a Tercera: 37 UE Sant Andreu Temporades a Segona: 11 Temporades a Segona B: 16 Temporades a Tercera: 40 UE Figueres Temporades a Segona: 7 Temporades a Segona B: 18 Temporades a Tercera: 25 Palamós CF Temporades a Segona: 6 Temporades a Segona B: 4 Temporades a Tercera: 19 CE L'Hospitalet Temporades a Segona: 3 Temporades a Segona B: 25 Temporades a Tercera: 17 EC Granollers Temporades a Segona: 1 Temporades a Tercera: 43 RCD Espanyol B Temporades a Segona B: 17 Temporades a Tercera: 9 Gavà CF Temporades a Segona B: 9 Temporades a Tercera: 32 AE Prat Temporades a Segona B: 3 Temporades a Tercera: 12 FC Santboià Temporades a Segona B: 1 Temporades a Tercera: 26 FC Vilafranca Temporades a Tercera: 26 UA Horta Temporades a Tercera: 25 UE Castelldefels Temporades a Tercera: 13 UE Vilassar Mar Temporades a Tercera: 12 CF Pobla Mafumet: Temporades a Tercera: 9 FC Ascó Temporades a Tercera: 5 Santfeliuenc FC Temporades a Tercera: 4 Cerdanyola Vallès FC Temporades a Tercera: 4 CF Reus Deportiu B Temporades a Tercera: debutant

Una lliga espectacular solcada d'equips amb història i amb un present que mira al futur en forma de Segona B, i amb més candidats a l'ascens que mai. Urgències històriques i poètiques a dojo... L'Espanyol B de David Gallego, amb talent com a argument, mirarà de tenir un pas ràpid per la categoria; L'Hospitalet de Xavi Molist vol guarir-se les ferides i tornar a Segona B amb la renovació com a bandera; El Prat confia a Pedro Dólera un projecte que buscarà la promoció; el Vilafranca aposta perquè a la tercera sigui la vençuda; el Sant Andreu i l'Europa barregen ambició i il·lusió en projectes renovats i amb poder ofensiu; el Terrassa buscarà enganxar una ciutat que vol la Segona B; el Gavà voldrà reordenar una casa amb massa embolics; el Pobla del santfeliuenc Rodri i l'Ascó de Santi Castillejo maldaran per ser un dels tapats; el Figueres renova a Chicho per seguir sumant estabilitat; el Palamós inicia un cicle nou amb Vicenç Fernández en clau de progressió; el Santboià diu adeu a tres anys en l'infern de Primera Catalana i vol la permanència tranquil·la; l'Horta retorna a Tercera després de 17 anys d'absència i ho fa amb bones vibracions; el Cerdanyola de Carrillo tornarà a competir de valent; el Castelldefels de l'altre Carrillo mirarà de fer bones les expectatives; el Vilassar de Mar mirarà de seguir encadenat a la línia bona de la segona volta passada; i debut a Reus/Cambrils del filial roig i negre de Lluís Albesa. I com no, el nostre Santfeliuenc carregat d'il·lusió per fer-nos viure un lustre meravellós de futbol de Tercera.

Una categoria, com vegeu, on tots els grans de futbol o han estat o encara hi són. I si no que li preguntin a Girona, al Barça B de Guardiola, al Sabadell, al Sant Andreu, al Badalona, al Llagostera.... En definitiva, una categoria de luxe que Sant Feliu tornarà a gaudir per cinquena vegada.