Espectacular!


Espectacular. Inici somiat. El Santfeliuenc gronxat a l'èpica dels minuts finals va aconseguir una victòria de prestigi gràcies a un gol al minut 89 d'Eric Zárate. L'ariet blanc-i-blau va recollir una passada de Maldonado per endinsar-se a l'àrea i deixar un xut creuat que va fer embogir el més de centenar d'aficionats desplaçats a Barcelona. Enganxats a l'èpica els d'Andrés González signen una arrencada de lliga excel·lent que serveix fins i tot per a enfilar-se als llocs de play-off en un quàdruple empat insòlit amb L'Hospitalet, Espanyol B i Prat. Veure per creure. L'Horta va perdre el primer partit oficial de la temporada. I el proper dissabte, Santfe-Palamós a Les Grases.

UAT HORTA 0 - SANTFELIUENC FC 1 (ERIC ZÁRATE, 89') ÀRBITRE: POL GÒDIA SOLÉ (DELEGACIÓ LLEIDA) ESTADI FELIU I CODINA ASSISTÈNCIA: 500 ESPECTADORS TARDA VESPRE AMB CEL AMB SOL I NÚVOLS; TEMPERATURA DE 24 GRAUS

Espectacular. Inici somiat. El Santfeliuenc gronxat a l'èpica dels minuts finals va aconseguir una victòria de prestigi gràcies a un gol al minut 89 d'Eric Zárate. L'ariet blanc-i-blau va recollir una passada de Maldonado per endinsar-se a l'àrea i deixar un xut creuat que va fer embogir el més de centenar d'aficionats desplaçats a Barcelona. Enganxats a l'èpica els d'Andrés González signen una arrencada de lliga excel·lent que serveix fins i tot per a enfilar-se als llocs de play-off en un quàdruple empat insòlit amb L'Hospitalet, Espanyol B i Prat. Veure per creure. L'Horta va perdre el primer partit oficial de la temporada. I el proper dissabte, Santfe-Palamós a Les Grases.

De nou un gol quan el temps s'abismava va empènyer el Santfe al cel en un inici de lliga que trigarem a oblidar. Dani Maldonado va aprofitar una badada dels locals per fer un teva meva amb Adri Recort que va acabar amb assistència a Eric Zárate. El davanter no la va desaprofitar en un gol per a ell molt merescut, necessari i que premia una feina sorda. Epíleg esfervescent a un matx travat en què de nou el Santfe va saber esperar el seu moment.

L'Horta somiava acabar la jornada com a líder inexpugnable. I als primers minuts va ensenyar les seves armes: un joc desacomplexat i atrevit que ha estat la clau d'un principi de temporada magnífic. Els blanquets a través de les accions d'Édgar Tejada va mirar de posar setge la porteria de Toni. Els seus xuts van anar sempre, però, a les mans de l'extraordinari porter blanc-i-blau. El Santfe, de taronja al Feliu i Codina, va anar de menys a més i, de mica en mica, es va anar trobant còmode i marcant territori. Amb una clara i contumaç disposició 4-4-2 al Santfe cadascú sap què ha de fer en tot moment, i no hi ha ni un segon per a displicències. La primera espurna ofensiva va ser per a Charly Ruiz (20') en un tret des de la balconada de l'àrea que va aturar Andrés Díez. La polèmica: al primer acte no li van faltar protestes locals quan Maldonado va arrossegar un atacant a l'àrea. L'àrbitre no es va voler mullar. Respirem. El primers 45 minuts es van anar consumint amb les cartes gelosament guardades.

A la represa qui més qui menys esperava algun fet que trenqués el guió. Un explosiu Dani Maldonado animava l'escuderia blanc-i-blava a l'avantguarda. I el cap de Charly Ruiz (57') va acaronar el gol. Bons minuts blanc-i-blaus contestats per accions meritòries dels locals mitjançat Javi Santolalla (62'), Javi Morales (76') en un llançament de falta i Édgar Tejada (80') en una esplèndida jugada individual que va tornar a demostrar el polifònic retaule de recursos de Toni Casamayor.

Un final entre l'agitació i l'èxtasi El matx es va endinsar per camins febrils. Els locals, ben acompanyats per un públic nombrós i amb moltes ganes de futbol de Tercera, van mirar de superar el dic de contenció establert per Andrés González. No ho van aconseguir. I els santfeliuencs, pacients i salvatgement competitius, van saber esperar el seu moment. Primer Maldonado al minut 81 la va tenir en un ajustat llançament des del vèrtex esquerre de l'àrea. I al 89' l'èpica revivida per tres. En una acció encadenada i frenètica, Dani Maldonado va robar la pilota entre dos jugadors locals -Makaay i Gueri- que van topar, va fer una paret amb Adri Recort i va veure la figura poderosa d'Éric Zarate que entrant des de l'esquerra de l'àrea local va creuar la pilota per enfilar el Santfe al cel majestuós i imponent de Tercera. I ara que hi som, que l'alegria no s'aturi mai.

UAT Horta: Andrés Díez, Salva Torreño, Sergio Castillo, Javi Morales, Javi Santolalla, Galeano, Édgar Tejada, Gueri, Jota (Gerard Nolla, 67'), Coro (Marc Río, 87') i Adri Lledó (Makaay, 78').

Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Ion Vázquez, Jaume Duran, Rafa Murillo, Alberto, Juanjo Prior, Maldonado, Jaime Fuentes (David López, 71') Patxi (Josele, 63'), Charly Ruiz (Adri Recort, 77') i Eric Zárate.

Gol: 0 - 1, Eric Zárate, 89'.

Àrbitre: Godia Solé, la seva actuació va ser correcta. Va amonestar els locals Galeano i Adri Lledó; i als santfeliuencs Maldonado i Josele.

Quadern de notes: - Inici per emmarcar. No és fàcil en aquesta Tercera tan exigent sumar set punts de nou i en condicions tan climàtiques. - Eric Zárate va rebre un tribut molt merescut. Un davanter viu del seus gols i Zárate està decidit a fer el salt de qualitat que tothom el demana. - La paciència i la competitivitat, el segell de marca d'aquest Santfe que sorprèn i que s'ha abonat a l'estratègia Renato Cesarini, aquell jugador italià que esperava als bisos per foradar la porteria rival. - L'Horta s'ha reintegrat amb força a la Tercera però no va poder amb el sòlid dispositiu tàctic del Santfeliuenc.

Galeria d'imatges

#temporada201718 #uahorta #terceradivisión #grupov #prensa #ÉricZárate #primerequipo