gif-18_19.gif

Últimas noticias

Mitja hora letal tomba un Santfeliuenc que haurà de reaccionar


Atrapats en la teranyina del no-res. El Santfeliuenc va sumar el cinquè partit sense guanyar i no va poder superar un Figueres que, a la primera part, va ser rotundament superior. A la represa, el Santfe va mirar de reaccionar, però el gol de penal de Jaime Fuentes no va servir per capgirar l'argument tot i que al tram final les arribades a l'àrea local van ser fluïdes però insuficients. Una derrota que substancia una temporada marcada per la irregularitat, i una derrrota que obligarà a remar junts a les últimes jornades per evitar sorpreses indesitjables. La temporada, per si algú encara no s'ha assabentat, no s'ha acabat.

UE FIGUERES 2 (MARC BONAVENTURA, 14' I MARC BONAVENTURA, 21') - SANTFELIUENC FC 1 (JAIME FUENTES, DE PENAL, 67')

ÀRBITRE: ÁLEX GÓMEZ MENESES (DELEGACIÓ BARCELONA)

ESTADI MUNICIPAL VILATENIM

ASSISTÈCIA: 300 ESPECTADORS

MATÍ AMB CEL COBERT; TEMPERATURA DE 13 GRAUS

Atrapats en la teranyina del no-res. El Santfeliuenc va sumar el cinquè partit sense guanyar i no va poder superar un Figueres que, a la primera part, va ser rotundament superior. A la represa, el Santfe va mirar de reaccionar, però el gol de penal de Jaime Fuentes no va servir per capgirar l'argument tot i que al tram final les arribades a l'àrea local van ser fluïdes però insuficients. Una derrota que substancia una temporada marcada per la irregularitat, i una derrrota que obligarà a remar junts a les últimes jornades per evitar sorpreses indesitjables. La temporada, per si algú encara no s'ha assabentat, no s'ha acabat.

Adormits i sense esma. Així van sortir a la gespa del Municipal de Vilatenim els jugadors del Santfeliuenc. I els locals, en ratxa positiva, ho van saber aprofitar per aplicar un seriós rodet al llarg dels primers vint minuts. Les incursions per les dues bandes de Carles Puig i Xavi Ferrón, i les accions a l'àrea de Marc Bonaventura es van convertir en un malson en una pèssima i impotent resposta del Santfeliuenc. Toni Casamayor va salvar una doble rematada al primer minut, senyal del que anunciava el futur. Al minut 7 una canonada de Marc Bonaventura va topar amb Rafa Murillo; al minut 11, amb tota la porteria per ell, Marc Bonaventura no va ajustar la rematada; i al minut 13 l'omnipresent Marc Bovanventura a boca de canó va topar amb una intervenció miraculosa de Toni Casamayor. El preludi del gol no podia ser més aclaparadorament evident. El Santfe no podia taponar l'hemorràgia ofensiva empordanesa i, a més, els locals es van trobar amb una errada de la rereguarda santfeliuenca quan a Cuadras se li va fer curta una passada molt defectuosa. Ara sí Marc Bonaventura no va perdonar i va saber aprofitar un servei de Gill Muntadas per retallar dins l'àrea Juanjo Prior i dibuixar una diagonal perfecta que es va estanpar a la xarxa. Un gol més que just. Decididament superior el Figueres va continuar la seva exhibició ofensiva i al minut 21 un tret de Gil Muntadas que Toni no va poder blocar el va acompanyar cap dins Marc Bonaventura. O el Santfe aturava aquesta disbauxa o prodria prendre molt de mal. Sortosament els d'Andrés González van fer una passa endavant i si més no van contenir les arribades dels locals. David Romo al minut 29 podria haver donar vida si hagués aprofitat una jugada assajada a la sortida d'un servei de cantonada. El xut de Romo es va perdre per molt poc a la dreta d'Aroca. Poc més ens va regalar o castigar un primer acte per oblidar. El Santfeliuenc no podia permetre's ensenyar un rostre tan pobre.

A la represa el Santfeliuenc va buscar fer-se amb la possessió de la pilota, per bé que la inèrcia del millor joc local encara es va imposar durant un quart d'hora més. De fet, Ritxi Mercader al 58 va poder sentenciar si no hagués estat per l'encertada intervenció de Toni en un mà a mà. Andrés González va moure el vestidor i Adri Recort va ser el protagonista de l'acció més important dels blanc-i-blaus. En una triangulació entre Maldonado, Zárate i Adri Recort, el jove Recort va ser escombrat a l'àrea. Pena màxima indiscutible que va transformar Jaime Fuentes. El Santfeliuenc ha hagut d'esperar vuit mesos de competició per veure el primer penal a favor. El gol va ser un bri d'esperança. Amb Josele i Charluy Ruiz al camp, els santfeliuencs van anar tancant a la cova al Figueres. Al minut 72 Zárate va punxar una pilota solta a l'area i dos minuts més tard una successió d'accions dins l'àrea no van trobar rematador. Amb el Santfe abocat a l'atac, els locals van trobar forat per sentenciar. Però primer un tall providencial de Juanjo Prior en una clara situació de Pimentel i després una intervenció antològica de reflexos de Toni a rematada de Bonaventura van permetre continuar amb respiració assistida. I només una gran aturada de David Aroca al 86' va evitar el miracle. En una acció nascuda als peus de Jaime Fuentes, Nacho Ruiz va imposar el seu poder físic i per enviar una centrada a Adri Recort que va creuar una pilota a la que va respondre com un felí el protector de la porteria empordanesa. Potser l'empat no hagués estat just, però almenys la intensitat crepuscular va servir perquè el Santfe oblidés un primer temps horrorós. Cal passar pàgina i pensar que en sis dies ens espera el super derbi del Baix davant el Santboià.

UE Figueres: Aroca, Cunill, Hostench, Canal, Ferran Grau (Pere Espuña, 62'), Maik Molist, Ritxi Mercader, Gil Muntadas, Bonaventura (Pimentel, 69'), Xavi Ferrón (Pep Pimentel, 75') i Carles Puig.

Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Nacho Ruiz, Juanjo Prior, Rafa Murillo, Cuadras (Adri Recort, 62'), Olmo (Josele, 72'), Maldonado (Charly Ruiz, 72'), Jaime Fuentes, Eric Zárate, Romo i Jaume Duran

Gols:

1 - 0, Marc Bonaventura, 15'

2 - 0, Marc Bonaventura, 21'

2 - 1, Jaime Fuentes, de penal, 67'

Àrbitre:

Goméz Meneses, molt bona actuació. Va amonestar els empordanesos Canal, Ritxi Mercader i Hostench; i als santfeliuencs Jaime Fuentes, Maldonado i Juanjo Prior.

Quadern de notes:

- Així no. No es pot regalar el partit i els punts en 20 minuts en què el Santfe va fregar el ridícul.

- Bona reacció al segon acte, però insuficient.

- La lliga no està acabada! Cal evitar el setzè lloc per estalviar penalitats. No aprenem del passat!

- El Figueres va demostrar el seu moment i el seu primer temps va ser molt bo. Ens en recordarem per un temps de Marc Bonaventura.

#uefigueres #terceradivisión #grupov #temporada201718 #JaimeFuentes #prensa #primerequipo

PATROCINADORES PRINCIPALES

PATROCINADORES OFICIALES

CONVENIO

radio.png
RFEF.png
FCF.png
CEBLLOB.png
ETV.png

Página oficial del Santfeliuenc FC creada por ©Jaimepg.cat