La Tercera que ve (i 4)


Quarta entrega del viatge a Tercera a través dels equips que integren la Tercera 18/19. En aquest article repassem els equips del Baix Llobregat, el Vilafranca, l'ascendent FE Grama, L'Hospitalet, un dels grans favorits al campionat, i els dos representants gironins, el Llagostera i el Figueres, que viurà el 2019 l'any del centenari.

AE Prat, segon intent

Pedro Dólera ha decidit fer un projecte nou de trinca que oblidi la decepció del curs passat. Només 6 jugadors repeteixen tot i que 6 grans jugadors. I entre les nombroses cares noves, els Potablava aposten per futbolistes que han despuntat a la categoria: Juanito (Castelldefels), Sergi Moreno, Héctor Rodríguez i Andreu Guiu (Ascó), Pedro Bravo i Cárdenas (Santboià), Carlos García (Gavà), Éric Zárate (Santfeliuenc) o Salva i Andrés (Horta). Un equip molt renovat, amb possibilitats de creixement i amb l'objeciu de transitar la part alta de la taula.

Santboià FC, adaptació obligada a una nova realitat

L'obligat reordenament del pressupost condiciona el present de l'equip veí. Canvi de plans que ha suposat alterar l'objectiu. Nombroses baixes i només la continuïtat de 7 jugadors segellen una nova realitat. Un laboriós Juan Camilo Vázquez mirará de fer l'impossible per fer dels vermells un bloc sòlid amb les moltes cares noves. algunes més conegudes que altres a la categoria: Ao, Víctor Márquez i Pol Ros (Gavà), Eric Pacheco (Castelldefels), Andrés Borges (Vilassar Mar), Sergi Caballero (Palamós), Jota (Horta), Castellano (Atl. Espeleño), Joan Cervós (Andorra) o Adri Pulido i Guille Torres (Sant Ildefons). L'objectiu serà la permanència en un exercici determinat per la contenció econòmica.

UE Castelldefels, aires de tranquil·litat

Miki Carrillo ha aconseguit que els grocs visquin amb relativa tranquil·litat, que no està pas malament per a un equip amb pressupost ajustat. Confiança en la columna vertebral que va assolir la permanència segellat en la renovació de 12 futbolistes. No gaires cares noves i entrada de joves del planter: Jordi Cano (Prat), Rubi, Carlos Martínez i Juanlu (Santboià), Sergi Pérez (Vilafranca) o Eric González (Igualada). La permanència sense renunciar a anar una mica enllà, el programa de capçalera als Canyars.

FC Vilafranca, voluntat de mirar el Play off

Després d'un curs desigual: decepció a la lliga i èxit a la Copa Federación, els quadribarrats, que torna a dirigir Iván Moreno, buscaran ser a la part més alta amb un col·lectiu molt renovat. Han repetit 9 jugadors i són nous futbolistes amb cartell: Sergi Gestí (Castelldefels), Ignacio Rosillo (Prat), Óscar Sierra (L'Hospitalet), Toni Calvo (Pae Veria), Pep Mateu (Vilassar Mar) o Roger Escamilla (Manresa). Si Iván Moreno aconsegueix que tot el talent balli al mateix ritme el Viafranca pot ser una de les candidatures sòlides.

FE Grama, projecte ambiciós

Santa Coloma de Gramenet torna a fer-se un lloc de Tercera Divisió després de quatre anys de silenci. El nou i emergent projecte de l'històric Antonio Morales pren el relleu de la UDA Gramenet (que ara competeix a Segona Catalana) i ho fa amb un equip que crida l'atenció pels reforços i que pot convertir-se en una de les alternatives. Toni Díaz s'estrena a la banqueta colomenca amb 9 renovacions del curs passat i la incorporació de cares conegudes a Tercera i fins i tot el futbol professional: Javi Chica (Llagostera), Rubén Canelada (Europa), Édgar Tejada (Horta), Cazorla (Montañesa), Ñito (Prat), Coke (Cerdanyola) o Fran Piera (Terrassa). Com escrivíem, una alternativa amb possibilitats de sorprendre si tothom respon.

CE L'Hospitalet, favorit a tot

Xavi Molist ja no té excusa per fer de l'Hospi un dels candidats al títol. Després de l'enorme decepció del curs passat la directiva de la franja roja ja confiat en la feina d'un entrenador que disposarà d'una plantilla de luxe amb futbolistes amb experiència a Segona B i lligues internacionals. De l'equip que no va aconseguir l'ascens continuen 10 futbolistes. I les cares noves, una miscel·lànea de futbolistes amb una notable trajectòria: Sergi Juste (Goa), Salinas (Penya Deportiva), Cichero (Dehli Dynamos), Diego Martínez (Vitoria), David Jiménez (Europa), Javi Lara (Prat) o Cheikh (Ascó). Qualsevol circumstància que allunyi els riberencs de la lluita pel títol constituiria una sorpresa.

UE Llagostera, retorn a Tercera després d'un cicle al paradís

Amb el descens a Tercera el Llagostera posava fi a set anys de periple per la Segona B i la Segona A,, ja que a les temporades 2014/15 i 2015/16 els del Gironès van jugar a la Lliga de Futbol Professional. El descens, però, sembla més un punt i a part que no pas un punt final, ja que l'equip que presideix Isabel Tarragó i entrena Oriol Alsina s'ha reforçat a consciència per tornar a Segona B. Segueixen del curs passat 8 futbolistes i causen alta jugadors amb un notable currículum: Sascha (Ontinyent), Marc Medina (Palamós), Toni Cunill, Maik Molist i Gil Muntadas (Figueres), David Crespo (Formentera), Moussa Sidibé (Algeciras), Yeray Sabariego (Olot) o Dani Pérez (Badalona). Una plantilla que per qualitat ha d'aspirar a lluitar pel campionat.

UE Figueres, centenari en bona sintonia

Els blanc-i-blaus de la capital de l'Empordà alt compliran 100 anys. La directiva ha preparat un equip interessant que encapçala l'ex entrenador de l'Europa, Joan Esteva. Segueixen del 17/18, 9 futbolistes i les cares noven aporten suficient nivell com per esperar una temporada notable: Carles Tena (Europa), Álex Campos, Subi i Gelmà (Palamós), Éric Vilanova (Pobla Mafumet), Dan Coll (Manlleu) o Iván Murillo (Manchego). L'objectiu ha de ser superar la classificació passada i donar alegries una afició que espera el centenari.

#terceradivisión #grupov #primerequipo #temporada201819