Épica, lírica i tragèdia


Una mica de tot i és que el Santfeliuenc - Figueres passarà a la història perquè va produir més història de la que va ser capaç de consumir-ne: gols, passió, èpica, desenllaç tràgic i crispació, molta crispació entre la graderia i els jugadors visitants. I és que en l'ètica del futbol i la vida hi ha gestos que cal evitar sempre. Deia un empordanès com Pla "que a la vida es pot fer de tot menys el ridícul". El Santfeliuenc va treure l'orgull per fer justícia poètica i donar la volta un 1 -3, però el Figueres a la contra i quan el partit es consumia va fer un d'aquells gols que fan tant i tant i tant de mal que ho portarem clavat a foc durant un temps.

SANTFELIUENC FC 3 (POL REÑÉ, 26'; SANI, 71' I ROMO, 83') ..... UE FIGUERES 4 (ERIC RUIZ, PROPIA PORTA, 41'; CANAL, 44'; CANAL, 57' I ÈRIC TORRES, 94')

ÀRBITRE: JOAN MASIP VIDAL (DELEGACIÓ DE LLEIDA)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES

ASSISTÈNCIA: 350 ESPECTADORS

TARDA VESPRE AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 10 GRAUS

Una mica de tot i és que el Santfeliuenc - Figueres passarà a la història perquè va produir més història de la que va ser capaç de consumir-ne: gols, passió, èpica, desenllaç tràgic i crispació, molta crispació entre la graderia i els jugadors visitants. I és que en l'ètica del futbol i la vida hi ha gestos que cal evitar sempre. Deia un empordanès com Pla "que a la vida es pot fer de tot menys el ridícul". El Santfeliuenc va treure l'orgull per fer justícia poètica i donar la volta un 1 -3, però el Figueres a la contra i quan el partit es consumia va fer un d'aquells gols que fan tant i tant i tant de mal que ho portarem clavat a foc durant un temps.

El Santfeliuenc va entrar bé i va disposar del control en els primers minuts. Al minut 26 Pol Reñé va aprofitar un refús de David Aroca per estrenar el marcador. Els empordanesos van demostrar capacitat de reacció i en el tram final de la primera part van capgirar el destí. Al minut 41 el local Éric Ruiz es va fer un autogol en rematar de cap en direcció equivocada. I tres minuts mes tard Canal es va fer espai a l’àrea per creuar la pilota a la xarxa. Una remuntada en 180 segons.

La segona part va desencadenar les hostilitats. El Figueres va endurir el joc, l'afició es va enfurismar i els visitants van veure com es quedaven amb deu per les protestes reiterades de Xavi Ferrón 56’. Tanmateix en l’acció posterior a l’expulsió de nou Canal va trobar el camí de la xarxa en rematar en segona acció un servei de cantonada. El partit, malgrat la inferioritat empordanesa, semblava dat i beneït. No obstant el Santfeliuenc va treure orgull i rauxa malgrat la nòmina de baixes. De mica en mica els blanc-i-blaus van obligar a recular un Figueres a qui se li va fer llarga la història. Al minut 71 Sani va saber aprofitar una passada de Rovira per fer el 2 a 3 i afegir picant. Vint minuts frenètics de futbol dominats per la crispació entre la graderia i els futbolistes visitants. Al minut 83 David Romo dins l’àrea es va inventar un xut a la mitja volta que va significar l’empat. Passió a Les Grases. Guerra de guerrilles d’un Figueres desbordat i un Santfeliuenc desbocat. I al 94’ una contra ben executada pels visitants la va aprofitar amb una rematada cartera Èric Torres. Èpica, lírica i tragèdia en una tarda de futbol on van sobrar alguns gestos que no fan gens bé al futbol.

Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Éric Ruiz, Jaume Duran, Joserra, Gerard Rovira, Pol Reñé, Kevin Sánchez, Adri Recort, Romo, David López (Sani, 63´), Jonatan Collado (Joel, 80´).

UE Figueres: David Aroca, Sergi Romero, Canal, Jordi Hostench (Subi, 83’), Pere Espuña, Tena, Ritxi, Marc Gelmà (Èric Torres, 57’), Eric Vilanova, Xavi Ferrón i Álvaro Fernández (Sergio Álvarez, 70’)

Gols:

1 – 0, 26’, Pol Reñé

1 – 1, 41’, Eriz Ruiz, pròpia porta

1 – 2, 44’, Canal

1 – 3, 57’, Canal

2 – 3, 71’, Sani

3 – 3, 83’, Romo

3 – 4, 94’ Èric Torres

Àrbitre:

Vidal Masip. No va saber controlar el partit. Va amonestar els santfeliuencs Romo i Collado; i als visitants Canal, Xavi Ferrón, Pere Espuña i Sergio Álvarez. Va expulsar per doble targete groga Xavi Ferrón (57').

Quadern de notes:

- El Santfeliuenc va tirar d'orgull i rauxa per capgirar el marcador.

- Bona feina col·lectiva al segon temps amb desenllaç cruel.

- Cal buscar la reacció. Massa ratxes. I plantilla molt disminuida per les baixes.

- Victòria del Figueres. Res a dir. Felicitats. Però a la vida les formes són fonamentals. Hi ha gestos que només provoquen crispació i no ajuden a fer del futbol un esport net. La UE Figueres, un clàssic venerable, hauria de reflexionar-hi.

#primerequipo #terceradivisión #grupov #temporada201819 #prensa #PORTADA #ÉricRuiz #PolReñé #Sani #DavidRomo #uefigueres