Sublim


Sublim. Oda al futbol. Les Grases, Hell. Pocs aficionats oblidaran aquella tarde de març en què el Santfeliuenc va escriure una de les jornades més glorioses en el seu periple de sis anys a Tercera Divisió. Un joc coral, una exhibició total, un festival hedonista rotund, una simfonia triomfal, en definitiva, una victòria amb majúscules per segellar una permanència i mitja. El millor concentrat al segon acte en un crescendo emocional. Efervescència col·lectiva. Ebullició pautada pels gols de Collado i Gibert. I encara en podia haver estat algun més. L'Hospi no va poder oposar resistència a una piconadora amb samarreta blanc-i-blava. Les Grases, Hell


SANTFELIUENC FC 3 (JONATAN COLLADO, 59'; JONATAN COLLADO, 73' I GIBERT, 86') .... CE L'HOSPITALET 1 (SALINAS, 92')

ÀRBITRE: VICENTE ALEXAND MUÑOZ BAQUERO (DELEGACIÓ BARCELONA)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES

ASSISTÈNCIA: 500 ESPECTADORS


Sublim. Oda al futbol. Les Grases, Hell. Pocs aficionats oblidaran aquella tarde de març en què el Santfeliuenc va escriure una de les jornades més glorioses en el seu periple de sis anys a Tercera Divisió. Un joc coral, una exhibició total, un festival hedonista rotund, una simfonia triomfal, en definitiva, una victòria amb majúscules per segellar una permanència i mitja. El millor concentrat al segon acte en un crescendo emocional. Efervescència col·lectiva. Ebullició pautada pels gols de Collado i Gibert. I encara en podia haver estat algun més. L'Hospi no va poder oposar resistència a una piconadora amb samarreta blanc-i-blava. Les Grases, Hell


En el principi va ser el respecte. El derbi de la riba del Llobregat va estar presidit als primers minuts per l'equilibri i el respecte mutu. Ton Ripoll al minut 7 va servir una pilota a la què no arribar Pasquina enganxat a la línia de gol. El Santfeliuenc va respondre bé a les escomeses riberenques. Pol Reñé al mig del camp com a dic de contenció i la dupla Joserra/Nacho Ruiz van mantenir a ratlla el golejador Salinas. El Santfeliuenc es va atrevir en accions per banda. Éric Ruiz i Adri García començaven a ensenyar febleses del líder. I Jonatan començava a avisar. Només eren els primers acords d'una simfonia gloriosa que estava per venir. Partit disputat. Lluita aferrissada. L'Hospi ensenyava múscul i el Santfeliuenc responia amb harmonia. Temps de descans.

La represa es va inaugurar amb una rematada acrobàtica de Pasquina que va obligar Toni a actuar. Minuts d'expectatives i il·lusions per acompassar la inauguració dels focs d'artifici. Al minut 51 pilota a l'espai que Jonatan Collado no va aprofitar per un control defectúos. Impromptu. I al 59', l'explosió. La polvora al cel, papellones a l'estómac en dia d'enamoraments futbolistics. Els canons per flanquejar la navegació més triomfal. Assistència meravellosa de David Romo a l'espai que va saber aprofitar Jonatan Collado per superar l'acció defensiva Diego, emportar-se la pilota, trepitjar l'àrea, treure la vareta i dir-li a Aliaga per aquí hi va. Zas, zas, zas, kià, kià, kià! Les Grases desvetllada. I dos minuts més tard, genialitat a l'àrea d'un desatat Collado en una acció llarga que va culminar David Romo amb una rematada que només la mà miraculosa d'Aliaga va salvar. Combinacions, triangulacions, joc de tiralínies, nostàlgia de l'absolut. Al minut 73 falta al vèrtex de l'àrea. Servei ràpid, la intuïció de Collado que va sempre uns pensament per davant i dibuix perfecte en forma de llançament des del no-res que foradava la xarxa. Les Grases, cau; Les Grases, Hell; Les Grases, crema. Ebullició. Estampes del millor futbol. Vendaval ofensiu. Adri Recort i Gibert van amenaçar amb una victòria aclaparadora davant un Hospi desbordat. Al 86' jugada de David López i servei a Gibert que amb la precisió d'un cirurgià va superar Aliaga per reventar definitivament Les Grases. Simfonia acabada. Oda a la nostàlgia de les poques tardes santfeliuenques que pagen la pena. L'epíleg el va posar Salinas amb un gol amb traç de maquillatge de les causes perdudes. Però la festa ja feia molts minuts que estava instal·lada a Les Grases. El Santfeliuenc havia derrota l'equip més poderós de Tercera Divisió. 15 jornades després, L'Hospitalet va tastar Les Grases, HellSantfeliuenc FC: Toni Casamayor, Éric Ruiz (Gerard Rovira, 65’), Adri García, Joserra (David López, 74’), Juanjo Prior, Nacho Ruiz, Pol Reñé, Romo, Josele, Gibert i Jonatan Collado (Adri Recort, 78’).

CE L’Hospitalet: Aliaga, Dani Fernández, Rodri, Eudald Vergés, Cristian Gómez, Diego (Sergio Juste, 71’), Javi Lara (Canario, 78’), Ton Ripoll, Salinas, Bruno Vinicius i Pasquina (David García, 71’).Gols:


1 – 0, 59’ Jonatan Collado

2 – 0, 73’ Jonatan Collado

3 – 0, 86’ Gibert


3 - 1, 92’ Salinas


Àrbitre:

Muñoz Baquero. El seu arbitratge va ser correcte. Va amonestar els santfeliuencs Joserra i Jonatanc Collado; i als hospitalencs Cristian Gómez, Pasquina, Dani Fernández, David García i Rodri.


Quadern de notes:

- El millor Santfeliuenc. Complicat exercici el de definir tantes emocions coagulades. El triomf d'un equip que ha superat tots els vaticinis i que ja frega la permanència. La setena a Tercera és a tocar.

- Desplegament col·lectiu absolut. Éric Ruiz, Nacho Ruiz, Prior, Joserra, Pol Reñé...

- I la màgia va passar per les cames de Collado, Romo, Gibert, Josele... i el Santfe, tercer equip que més gols fa.

- Les Grases va viure una jornada excepcional. La millor tarda de futbol contra el millor rival.

- L'Hospitalet va rebre un sever correctiu i diu adéu a 15 jornades sense perdre. El Santfe, en mitja hora, va fer més gols a Aliaga que en els 10 partits anteriors.