top of page

La Tercera que ve (i 2)


Si abans fèiem un repàs general a la Tercera Divisió ara ens centrarem en el grup que ens pertoca de manera més directa, el cinquè, el gup clàssic que aplega al bo i millor del futbol català i gairebé ens atrevim a dir que del futbol espanyol per l'impressionant currículum de què fan gala no pocs equips que sumen 3 temporades a Primera Divisió, 33 temporades a Segona A i 60 a Segona B.

Hi tracem una análisi històrica en dades de qui es qui entre els 20 equips que prenen part a la Tercera 2014-2015 per saber l'envergadura del repte que ens espera d'aquí a poques hores i fins al 11 de maig.

CE Europa

Temporadas a Primera: 3

Temporades a Segona: 5

Temporadaes a Segona B: 1

Temporades a Tercera: 50

Terrassa FC

Temporades a Segona: 15

Temporades a Segona B: 18

Temporades a Tercera: 34

UE Figueres

Temporades a Segona: 7

Temporades a Segona B: 18

Temporades a Tercera: 22

Palamós CF

Temporades a Segona: 6

Temporades a Segona B: 4

Temporades a Tercera: 16

CF Gavà

Temporades a Segona B: 8

Temporades a Tercera: 30

AE Manlleu

Temporades a Segona B: 8

Temporades a Tercera: 25

AE Prat

Temporades a Segona B: 2

Temporades a Tercera: 10

UE Rubí

Temporades a Segona B: 1

Temporades a Tercera: 11

FC Martinenc

Temporades a Tercera: 30

FC Vilafranca

Temporades a Tercera: 23

CD Masnou

Temporades a Tercera: 12

UE Castelldefels

Temporades a Tercera: 11

UE Vilassar de Mar

Temporades a Tercera: 10

CF Pobla Mafumet:

Temporades a Tercera: 7

CF Peralada

Temporades a Tercera: 5

CF Montañesa

Temporades a Tercera: 4

FC Ascó

Temporades a Tercera: 2

Santfeliuenc FC

Temporades a Tercera: 1 Cerdanyola Vallès FC

Temporades a Tercera: 1

CE Sabadell B

Debuta en Tercera

Una lliga espectacular farcida d'equips amb història i amb un present que mira al futur en forma de Segona B. L'AE Prat torna a Tercera però posa la mirada en el retorn a Segona B. El CE Europa compleix enguany 51 anys a Tercera. L'equip de la Vila de Gràcia va ser fundador de Primera Divisió i vol repetir promoció i alguna cosa més. La visita al Nou Sardenya tornarà a ser un dels viatges màgics. Futbol de debò en un escenari únic. Figueres i Palamós, vides paral·leles gironines que van ser de Segona A en uns anys inoblidables a Vilatenim i al Municipal Palamosí. Els figuerencs volen tornar a viure dies de gloria i s'han reforçat a consciència. El Terrassa FC voldrà fer valer les 15 temporades a Segona A i el fet de representar la quarta ciutat més poblada de Catalunya després de quedar-se a Linares sense ascens. La visita a l'Olímpic egarenc serà una altra gran cita. El FC Martinenc està de tornada dues dècades més tard i serà un dels històrics de Tercera. El Gavà CF va viure jornades èpiques a La Bòbila quan va fregar l'ascens a Segona A, fet que l'hagués convertit en el primer equip baix llobregatí a fer-ho. Ara, amb el record de la seva permanència èpica vol estabilitzar-se. El Manlleu amb 8 temporades a Segona B és el gran representant de la Catalunya interior. També el Rubí sap el que és la Segona B. Una renovada Montañesa mirarà de tornar a reivindicar el Nou Barris Power de la "bombonera". L'Empordà recupera un dels clàssis de principis de la dècada passada: el CF Peralada. El CF Ascó torna a ensenyar el seu poder amb fitxatges de nom. I el filial del Sabadell debuta a la divisió. Una categoria, com vegeu, on tots els grans de futbol o han estat o encara hi són. I si no que li preguntin a Girona, al Barça B de Guardiola, al Sabadell, al Sant Andreu, al Badalona. al Llagostera....

#actualitat #grupov #temporada201415 #terceradivisión #prensa

bottom of page