top of page

Nit apoteòsica, nit per a la memòria, nit per a l'orgull dels santfeliuencs


Una nit d'estiu màgica. Una nit d'hiybris. Una nit de les que deixen petjada a la memòria. El Santfeliuenc amb 2 a 0 en contra va fer una reacció descomunal per capgirar el marcador en quatre minuts brutals, inenarrables, inefables.

FC MARTINENC 2 (PITU, 32' I ALBERTO GARCÍA, 56') ..... SANTFELIUENC FC 3 (DANI SÁNCHEZ, 76', DE PENAL; CANO, 78' I ÉRIC PACHECO, 80')

ÀRBITRE: BRIAN DÍAZ DÍAZ

MUNICIPAL DEL GUINARDÓ

ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS

TEMPS: TARDA VESPRE XAFOGOSA, TEMPERATURA DE 25 GRAUS

Una nit d'estiu màgica. Una nit d'hiybris. Una nit de les que deixen petjada a la memòria. El Santfeliuenc amb 2 a 0 en contra va fer una reacció descomunal per capgirar el marcador en quatre minuts brutals, inenarrables, inefables. Primer Dani Sánchez des del punt de penal i després l'imparable Carlos Cano i encara més Éric Pacheco van pintar una de les nits felices d'aquest millor Santfe de tots els temps. Una reacció d'altra banda que premiava un joc excel·lent de tot el conjunt que ja absn hauria merescut premi. El Martinenc amb deu homes es va ensorrar i va acabar esventrat per les contres fulgurants d'Éric Pacheco, Maldonado, Iván Peralta... El Santfe suma 10 punts de 12 i supera l'inici de la temporada del debut.

El Santfeliuenc va tornar a un lloc bonic de la seva història recent. I de fet als minuts inicials es va trobar còmode i sabent-se dominador. Només una acció de Velillas 5' amb llançament creuat va ser l'únic ensurt destacable d'entrada. Els blanc-i-blaus van dominar i primer Nacho Ruiz 14' i després una bonica jugada assajada que va néixer en una falta lateral executada per Alex Bolaños i rematada per Carlos Cano van pautar les primeres accions de perill més o menys clar. El Martinenc, molt arrecerat a la seva àrea, havia de recórrer a pilotades llargues que buscaven els illots de Velillas i David Serrano. Tanmateix al minut 32 una

jugada confuda va significar el primer gol local. Una caiguda de Joserra a terra després d'una topada amb Juanlu seguida d'un crit del central blanc-i-blau va deixar tothom aturat esperant la decisió de l'arbitre, però el menut Pitu Plazuelo molt murri va aprofitar la indecisió col·lectiva per engaltar un xut fort que va superar Santi. Un gol d'aquells que fan mal. El Santfeliuenc va reaccionar immediatament i una assistència d'Èdgar va anar a les cames de cano que amb una mitja volea va posar a prova la resistència del porter Pacheco. Al descans, derrota per la mínima amb la convicció que el marcador no feia justícia.

Després de la represa tot i que al Santfeliuenc li va costar més entrar en la roda del joc de mica en mica va demostrar força per canviar el rumb de la història. Tanmateix a la sortida d'un córner una badada defensiva va oferir a plaer la pilota a Alberto García que de cap va fer un segon gol que gairebé mig decidia el matx. El Santfeliuenc estava rebent una càstig excessiu. Els blancs-i-blaus es topaven ara i adès contra la defensa barcelonina i quan no era Pacheco qui excel·lia, en especial quan va salvar amb les cames un mà a mà a Álex Bolaños. Andrés González es va jugar el tot per tot i amb la sortida de Maldonado, Éric Pacheco i Iván Peralta la coloratura de la melodia es va alterar de manera abrupta

Quatre minuts apoteòsics

L'atac del Santfeliuenc es va fer tan obstinat com asfixiant i Éric Pacheco va treure petroli. Un clar penal 75' comès per Diego Suárez quan el menut extrem es quedava sol donava una segona oportunitat als blanc-i-blaus que a més veien com el defensa vermell havia de marxar del camp amb vermella directa. Dani Sánchez no va perdonar. El partit s'endinsava per territoris insospitats. Dos minuts més tard un servei de córner llançat per Álex Bolaños passava pel cap de Gerard Rovira i al segon pal Carlos Cano afussellava amb el cap. Celebració espectacular. Amb el Santfeliuenc descontrolat i el Martinenc abatut una contra va permetre que Maldonado, Peralta i Éric es plantessin sols com mussols davant Pacheco. Dani Maldonado va saber aguantar per donar un servei a Éric Pacheco que va creuar una pilota que donava la glòria del tercer gol. Eufòria descontrolada entre els seguidors santfeliuencs. En una nova gesta els jugadors dÁndrés González havien capgirat el marcador en quatre minuts per no esborrar mai del background santfeliuenc. Amb el marcador cap per avall el Martinenc va mirar a la desesperada de rescabalar un punt i el partit es va endurir un xic. Amb el temps consumint-se una acció d'escàndol i traca i mocador d'Éric Pacheco va estar a punt de suposar el quart. Éric Pacheco es va inventar una acció de geni superant un defensa del Martinenc amb un barret però la seva rematada no va arribar a porteria. A les acaballes Álex Bolaños va tallar amb fermesa una acció dels locals i això va provocar una picabaralla que sortosament no va anar a més. Al final, 2 a 3 i tres punts més per a un Santfeliuenc entestat a acabar amb la borsa d'adjectius dels diccionaris. Cal gaudir amb el moment i ara toca pensar en un Santfe-Vilassar que el proper dissabte ha d'omplir a vessar Les Grases perquè el Santfe està fent història i de la bona, bona, bona. Qui ens ho anava a dir que algun dia veuríem coses així.

FC Martinenc: Pacheco, Aleix Vall, Diego, Josué, Dani Acosta, Alberto García, David Serrano (Casta, 76'), Pau (Sergio Alburquerque, 46'), Juanlu (Elhadji, 65'), Pitu i Velillas.

Santfeliuenc FC: Santi, Nacho Ruiz (Maldonado, 65'), Faura, Dani Ortiz, Gerard Rovira, Joserra, Dani Sánchez, Álex Bolaños, Cano, David Toro (Iván Peralta, 65') i Èdgar (Éric Pacheco, 65')

Gols:

1 - 0, Pitu, 32'

2 -0, Alberto García, 56'

2 - 1, Dani Sánchez, 76'

2 - 2, Cano, 78'

2 - 3, Éric Pacheco, 80

Àrbitre: Díaz Díaz, el seu arbitratge va ser regular. Va mostrar targeta groga els locals Josué, Alberto García, Elhadji i Pitu; i els santfeliuencs David Toro, Iván Peralta, Álex Bolaños i Gerard Rovira. Va expulsar amb targeta vermella Diego Suárez (75').

Quadern de notes:

- Avui toca donar un deu a tot el Santfeliuenc FC. Són dies per celebrar i gaudir amb orgull la samarreta i l'escut centenari.

- De nou capacitat de reacció. Si dissabte van ser tres gols en cinc minuts ara ens superem: tres gols en quatre minuts. Apassionant.

- No digui gol digui Cano Gol. Quatre partits, quatre gols.

- Un deu també per a Ràdio Sant Feliu que ens va tornar a fer vibrar i que va fer vibrar els seguidors que ho van viure des de la distància.

- El FC Martinenc va deixar detalls però la defensa ha de millorar: vuit gols en dos partits llasten els vernells.

Roda de premsa

Entrenador del FC Martinenc

Entrenador del Santfeliuenc FC

Toni García Bernardo subdirector Marcador Cataluña de Radio Marca

Galeria d'imatges

Imatges del FCM 2-3 SFC

Millors moments del partit gràcies a BTV

Resum del FC Martinenc 2-3 Santfeliuenc FC

#actualitat #fcmartinenc #grupov #primerequipo #temporada201415 #terceradivisión #prensa

bottom of page