Nit màgica a Les Grases amb gol de Maldonado i aturada antològica de Santi.

Una de les victòries que de ben segur recordarem al final de la temporada. Un gol de Maldonado al 85′, expulsió de Peralta al 87′ i aturada antològica de Santi al 93′. Totes les emocions del futbol coagulades en vuit minuts trepidants i màgics que demostren un cop més que ser del Santfeliuenc és viure cada set dies una experiència imprevisible. Tres punts més que serveixen per retrobar-se amb la victòria i anar construint picant molta pedra la continuïtat a Tercera Divisió en la vigília de les Festes de Tardor.


SANTFELIUENC FC 1 (MALDONADO, 85′) … UE FIGUERES 0

ÀRBITRE: CRISTIAN LÓPEZ CARBALLO (DELEGACIÓ DEL MARESME)

CAMP MUNICIPAL DE LES GRASES

ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS

TARDA VESPRE AMB TEMPERATURA MOLT SUAU, 20 GRAUS


Fins al minnut 85 van haver d’esperar els seguidors santfeliuencs per celebrar de valent un gol que val moltíssim. Una assistència a l’área petita de Carlos Cano la va aprofitar el menut Dani Madonado que venint des de darrere i en cursa no va perdonar. Un gol molt celebrat que va ser el pròleg a vuit minuts de patiment emmarcat per l’expulsió absurda d’Iván Peralta i l’aturada de la lliga de Santi en una rematada franca de Chicho i amb Les Grases dempeus i fegant el col·lapse.


El Santfeliuenc-Figueres no passarà a la història pel gran futbol però sí per un seguit de petites circumstàncies que van posar emoció i sentiment en un vespre de Tercera Divisió. Els primers 45 minuts van ser excessivament rutinaris. El Santfe va començar bé però li va faltar el puntet de continuïtat en l’elaboració del joc. Només una badada del porter Reig al minut 2 va aixecar l’ui de l’afició. El Figueres, un mestís de contenció i bons detalls sense acabar d’explotar, va arribar amb perill al minut 26 en una intencionada rematada de Marc Serramitja a la frontal de l’àrea gran que va fer lluir l’inspirat Santi. Gairebé res més es va veure al primer acte.


A la represa el Santfeliuenc va sortir amb ganes. I Éric Pacheco per dues vegades va avisar la defensa empordanesa. El Figueres va mirar d’aprofitar alguns dubtes defensius santfeliuencs però ni Javi Revert ni Ritxi es van mostrar gaire desperts. L’ocasió més perillosa dels de Francesc Cargol va sortir d’un xut escorat de Masó que de nou va obligar Santi a demostrar la seva qualitat. El partit s’anava apagant quan un raig de llum va il·luminar el Santfeliuenc i va canviar la història del relat. Una acció d’un intel·ligent Cano va servir perquè aparegués com caigut del cel Dani Maldonado per posar un bota màgica que donava tres punts. El Figueres a la desesperada i aprofitant l’expulsió de Peralta es va llançar a l’atac. I al minut 93 va emergir la figura estel·lar de Santi per salvar dos punts en un final per a cors resistents.


Santfeliuenc FC: Santi, Dani Sánchez, Faura, Dani Ortiz. Gerard Rovira, Joserra, Maldonado, Álex Bolaños (Tena, 75′), Cano, Juan Quiles (Iván Peralta, 27′) i Éric Pacheco (Èdgar, 68).

UE Figueres: Reig, Quimo, Chicho, Mamau, Ferran Grau, Busquets (Masó, 46′), Roger Vidal, Pedro del Campo (Guillem, 76′), Javi Revert, Serramitja (Henry, 83′) i Ritxi.


Gol:

1 – 0, Maldonado, 85′.


Àrbitre: Lópex Carballo, actuació discreta. Va mostrar targeta groga els santfeliuencs Cano i Iván Peralta; i els figuerencs Ferran Grau i Pedro del Campo. Va expulsar per doble targeta groga Iván Peralta (87′).


Quadern de notes:

- El Santfeliuenc es retroba amb la victòria i suma 13 magnífics punts ratificant un excel·lent inici de lliga. Una jugada dels més llistos de la classe va servir per desempallegar-se del Figueres.

- Don Santi. El porter del Santfeliuenc va culminar una gran actuació amb una obra mestra en forma d’aturada.

- L’afició va respondre bé malgrat la incomoditat de l’horari.

- El Figueres haurà de canviar molt si vol satisfer les expectatives creades. En set jornades ha ofert molt poc per a un equip confegit amb ambició.


Roda de premsa

Entrenador del SantfeliuencFC

Entrenador del UEFigueres