top of page

Cop d'autoritat descomunal


RSCN5726.jpg

Victòria descomunal i ens atrevim a dir que els punts més valuosos en els 63 partits que el Santfeliuenc ha jugat a Tercera Divisió. Un matx emocionant i disputat que va tenir una mica de tot i un desenllaç majestuós. Al minut 82 Juan Quiles aturava el temps amb un xut amb poc angle que es va clavar a la porteria figuerenca per l'escaire. El Santfe va saber mantenir l'avantatge tot i que al 93' l'àrbitre va anul·lar un gols als locals per fora de joc. Tres punts que valen el seu pes en or i que tornen a demostrar que els futbolistes d'Andrés González responen a les mil meravelles en situació de pressió extrema. La importància del col·lectiu: retorn providencial d'un Alberto dominador, debut de Víctor Márquez que va ensenyar detalls interessants i recital de Juan Quiles en vint minuts per emmarcar i que han de dibuixar,ara sí, el veritable punt d'inflexió que demanem. Aquest Santfe ens agrada de debò quan es mostra com és.


UE FIGUERES 1 (JAVI REVERT, 24') ... SANTFELIUENC FC 2 (ÈDGAR, DE PENAL, 21' I QUILES, 82')

ÀRBITRE: JUAN MANUEL VICO DÍAZ (DELEGACIÓ DE BARCELONA)

ESTADI MUNICIPAL FIGUERES VILATENIM

ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS

MATÍ AMB CEL COBERT, TEMPERATURA DE 14 GRAUS


Victòria descomunal i ens atrevim a dir que els punts més valuosos en els 63 partits que el Santfeliuenc ha jugat a Tercera Divisió. Un matx emocionant i disputat que va tenir una mica de tot i un desenllaç majestuós. Al minut 82 Juan Quiles aturava el temps amb un xut amb poc angle que es va clavar a la porteria figuerenca per l'escaire. El Santfe va saber mantenir l'avantatge tot i que al 93' l'àrbitre va anul·lar un gols als locals per fora de joc. Tres punts que valen el seu pes en or i que tornen a demostrar que els futbolistes d'Andrés González responen a les mil meravelles en situació de pressió extrema. La importància del col·lectiu: retorn providencial d'un Alberto dominador, debut de Víctor Márquez que va ensenyar detalls interessants i recital de Juan Quiles en vint minuts per emmarcar i que han de dibuixar,ara sí, el veritable punt d'inflexió que demanem. Aquest Santfe ens agrada de debò quan es mostra com és.


El Santfeliuenc va saltar al magnífic estadi figuerenc carregat de responsabilitat. I certament la sortida va convidar a l'optimisme perquè vam veure la millor versió: ordre, ritme, pressió i tranquil·litat per mantenir a ratlla els empordanesos. Els de Sant Feliu arribaven molt bé per banda en accions de combinació. I el bon joc va rebre premi quan un xut de Faura 20' va topar amb la mà del defensa local Chicho. Un penal clar que no va desaprofitar Èdgar amb un llançament potent i col·locat. El gol, pèro, es va assaborir molt poquet perquè tres minuts més tard els locals tornaven a posar les taules. Una centrada de Quimo va gafar a peu canviat la defensa santfeliuenca i el golejador Javi Revert 24' de cap va enviar la pilota a l'altra costat d'on es trobava Carlos. Una galleda d'aigua freda que va costar pair. El Figueres es va estirar i en accions per banda dreta on el menut Pedro del Campo va ser un malson constant. Una centrada seva al minut 29 la va rematar Javi Revert al pal en una rèplica del gol. El Santfeliuenc, un pèl cansat, no es va arronsar i Iván Peralta i Cano es van fer un fart de barallar amb la defensa. Algunes assistències de Peralta no van trobar rematador.

Després de la represa el partit va mantenir la tònica d'equilibri. Cano al 49' va deixar asseguda la defensa però no va saber definir. I al 58' el Figueres ho va provar en un xut potent de Ferran Grau que va impactar amb les cames del numantí Gerard Rovira i que buscava la xarxa. De mica en mica, el Santfeliuenc va anar creixent i empetitint els locals. I la sortida de Quiles al minut 68 va ser clau de volta per dinamitar la història. Quiles va sacsejar el joc santfeliuenc fins al minut màgic. Al 82' en una jugada llarga dels blanc-i-blaus Carles tena va fer una passada a l'extrem perquè Quiles s'inventés la jugada de la jornada. Gairebé reinventant les lleis de l'espai l'extrem blanc-i-blau es va fer lloc pel costat esquerra de l'àrea figuerenca per, sense quasi angle, engaltar un xut potent que va foradar l'escaire. Alegria desbordada. El Santfe assaltava la fortalesa de Vilatenim. Quedaven vuit minuts per patir però el Santfeliuenc va ser llest per adormir el joc i perquè, per fi, el futbol i el destí fossin en una mateixa direcció malgrat l'ensurt del gol anul·lat a Barrera. Tres punts que justifiquen moltes coses malgrat tantes dificultats.


UE Figueres: Ureña, Quimo (Barrera, 56'), Masó, Chicho, Cunill, Ferran Grau, Pedro del Campo, Mamau (Pol Valentín, 66') Javi Revert, Roger Vidal i Ritxi Mercader (Serramitja, 78').

Santfeliuenc FC: Carlos, Dani Sánchez, Alberto, Dani Ortiz, Gerard Rovira, Tena, Èdgar (Mata, 86'), Víctor Márquez, Iván Peralta (Éric Pacheco, 75'), Cano i Faura (Quiles, 68').


Gols:

0 - 1, Èdgar, de penal, 21'.

1 - 1, Javi Revert, 24'

1 - 2, Quiles, 82'


Àrbitre: Vico Moreno. El seu arbitratge va ser correcte. Va mostrar targeta groga als locals Chicho, Ferran Grau i Quimo; i al santfeliuenc Tena.


Quadern de notes:

- Jugada magistral de Juan Quiles per inventar-se un gol que trigarem en oblidar.

- La força del col·lectiu. Malgrat les baixes de Josele, Bolaños, Joserra o Maldonado el Santfeliuenc va demostrar que en aquest equip tothom suma.

- Debut esperançador de Víctor Márquez que, compartint pivot de contenció amb Carles Tena, va deixar detalls interessants.

- Retorn providencial d'Alberto Esteban. El lateral esquerà santfeliuenc va tornar a demostrar que és un dels millors laterals defensiu de Tercera.

- El Figueres, que encadenava nou jornades sense perdre, va topar per enèsima vegada amb la seva bèstia negra en les dues últimes temporades.

bottom of page