top of page

Toquem fons. El Santfeliuenc golejat


RSCN5771.jpg

El Santfeliuenc travessa una de les hores més baixes de la darrera dècada. La derrota contra el Sabadell B exemplifica amb crueltat l'estat moral d'un equip que necessita reinventar-se amb urgència si no vol caure a l'abisme més feréstec.


SANTFELIUENC FC 0 ... CE SABADELL 4 (DAVID JIMÉNEZ, DE PENAL, 40', MANEL, 55', POL ROIGÉ, 71' I NOGUERA, 85')

ÀRBITRE: RUBÉN MANCERA ANTÓN (DELEGACIÓ MARESME)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES

ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS

TARDA VESPRE AMB CEL ENTELAT I PLUJA TÍMIDA; TEMPERATURA DE 15 GRAUS


RSCN5772.jpg

El Santfeliuenc travessa una de les hores més baixes de la darrera dècada. La derrota contra el Sabadell B exemplifica amb crueltat l'estat moral d'un equip que necessita reinventar-se amb urgència si no vol caure a l'abisme més feréstec. Una de les cròniques més tristes. La nota positiva: ja hem tocat fons i no podem seguir caient més. La nota negativa: que cal reaccionar quan el calendari no convida a l'optimisme. El Sabadell B en va tenir prou amb ordre defensiu i fluïdesa en atac per golejar a plaer i sense oposició. El Santfeliuenc no va ser capaç d'inquietar el rival ni jugant aquest amb deu futbolistes durant més de trenta minuts per expulsió de Sergio (57'). I per acabar d'adobar el terrabastall: Álex Bolaños va recaure de la seva lesió al minut 12. I una conclusió: o ens salvem o ens enfonsem però no hem de perdre mai l'orgull de defensar una samarreta centenària. Aquest no és el camí.


Tarda per oblidar a Les Grases. Tarda per a la infàmia. El que s'havia de convertir en la jornada de la reacció va acabar esdevenint una de les jornades més tristes, lamentables i desconsoladores que recordem. El Sabadell B va sortir molt més segur i ja al minut 2 Estelles de cap va estar a punt d'estrenar el marcador, i al 15' Gerard Rovira va treure sota pals una rematada de Manel. El Santfeliuenc, però, es va animar una mica i malgrat que sense continuïtat sí va donar símptomes de poder redreçar el rumb del matx. La millor acció blanc-i-blava va arribar gràcies a una combinació entre Maldonado i Dani Sanchez (23') que va acabar amb centrada molt tancada que no va trobar rematador. Un miratge. El Sabadell B sense gaire esforç va tornar a fer-se amb el domini i al minut 40 va aprofitar l'enèsima errada santfeliuenca. En una pilota molt forçada Carles Tena va mirar de tornar-la de cap a Carlos però en l'acció el visitant Cesc va ser més ràpid i el porter blanc-i-blau el va llançar a terra. Penal clar que no va desaprofitar David Jiménez. Un epíleg dolorós per envair de preocupacions Les Grases que ja pressentia la tragèdia amb un equip a la deriva i immolant-se

La represa va ser encara més autodestructiva. Amb el Santfeliuenc absent i sense rumb el Sabadell B es va fer un fart. Al 55' el visitant Manel va culminar a la xarxa amb absoluta tranquil·litat una acció per banda esquerra de Cesc. Un gol que era el reflex clar de la situació de col·lapse del Santfeliuenc. Els visitants es van quedar amb deu per la doble targeta del lateral esquerrà Sergio (57'). Però ni tan sols aquest fer i amb mes de mitja hora per endavant va esperonar el Santfeliuenc. Els visitants, molt còmodes en defensa, no van passar per cap problema i encara van tenir temps de fer més gran la ferida. Al 71 una acció per banda esquerra de David Jiménez la va culminar amb brillantor a gol Pol Roige que va tenir temps de recollir la pilota amb la cama dreta i preparar-se l'esquerra per enviar-la a l'escaire. Amb el parit decidit Carlos Cano 74' va tenir l'única oportunitat en noranta minuts amb una rematada ajustada que va treure amb la punta dels dits Sergi Tienda. Poca cosa més. Això sí, enmig del desastre, el visitant Noguera va fer el quart en aprofitar lliure de marca un llançament de falta. El col·lorari a una tarda penosa.

Ja no tenin més crèdit. O ens salvem o ens enfonsem, però mentre quedi un bri d'esperança cal seguir remant sense oblidar que al final de temporada caldran explicacions i reflexions severes. Tenim deu finals (Vilafranca, Palamós, Vilassar Mar, Prat, Pobla Mafumet, Peralada, Europa, Rubí, Montañesa i Ascó) per evitar el desastre.


Santfeliuenc FC: Carlos, Dani Sánchez, Alberto, Dani Ortiz (Quiles, 69'), Gerard Rovira, Tena, Èdgar (Faura, 69'), Álex Bolaños (Joserra, 12'), Cano, Josele i Maldonado.

CE Sabadell B: Sergi Tienda, Parera, Sergio, Estelles, Pol Moreno, Agus, David Jiménez (Noguera, 59'), Aitor Unzué, Manel (Ernest, 76'), Pol Roigé i Cesc (Burgos, 81').


Gols:

0 - 1, David Jiménez, de penal, 40'

0 - 2, Manel, 55'

0 - 3, Pol Roigé, 71'

0 - 4, Noguera, 85'


Àrbitre: Rubén Mancera Antón, el seu arbitratge va ser correcte. Va amonestar els santfeliuencs Carlos, Dani Ortiz, Dani Sánchez, Joserra i Gerard Rovira; i als visitants Parera, Sergio, Agus, Estelles i Aitor Unzué. Va expulsar per doble targeta groga el visitant Sergio (57').


Quadern de notes:

- Durant molts anys hem exalçat la trajectòria del millor Santfe de la història. Ara cal demanar responsabilitats i fer entre tots els possible perquè Sant Feliu segueixi tenint futbol de Tercera Divisió.

- Hem toca fons i ara ens toca aixecar-nos amb orgull. El proper diumenge a Vilafranca hem de veure un equip diferent.

- L'afició ara més que mai no pot defallir. Les Grases ha estat un dels estadis amb més suport han donat al seu equip tant a Primera Catalana com a Tercera Divisió.

- El Sabadell B va golejar amb bon futbol. Tres punts que donen tranquil·litat un col·lectiu de futbolistes amb qualitat.


micro.png

Roda de premsa


Escolta a l'entrenador del Santfeliuenc FC

Escolta a l'entrenador del CE Sabadell Bbottom of page