top of page

Per treure's el barret


Toc, toc ... les portes de la il·lusió tornen a obrir-se de bat a bat. Un Santfeliuenc imperial i magestuós va passar per damunt del Júpiter. Dos gols, un de David Toro i un altre de Quiles a cada part, van servir perquè els blanc-i-blaus fossin el primer equip que profana el santuari de la Verneda i contra la revelació de la lliga. Un marcador que fins i tot va fer curt perquè Éric Pacheco, David Toro i Adri Ruiz van tenir ocasions claríssimes al segon acte per aconseguir una golejada escandalosa. Al minut 43 Dani Ortiz va salvar sota pals una rematada de Pau Darbra i un minut més tard Xavi Santolalla deixava els locals amb deu futbolistes. Dues accions que van acabar cisellant el desenllaç. Les dues aficions van acomiadar amb aplaudiments els futbolistes d'Andrés González, símptoma que un gran equip havia passat per la Verneda.


CE JÚPITER 0 ... SANTFELIUENC FC 2 (DAVID TORO, 40' I QUILES 67')

ÀRBITRE: RUBÉN MANCERA ANTÓN (DELEGACIO MARESME)

MUNICIPAL LA VERNEDA

ASSISTÈNCIA: 350 ESPECTADORS

MATÍ ASSOLELLAT, TEMPERATURA DE 19 GRAUS

Toc, toc ... les portes de la il·lusió tornen a obrir-se de bat a bat. Un Santfeliuenc imperial i magestuós va passar per damunt del Júpiter. Dos gols, un de David Toro i un altre de Quiles a cada part, van servir perquè els blanc-i-blaus fossin el primer equip que profana el santuari de la Verneda i contra la revelació de la lliga. Un marcador que fins i tot va fer curt perquè Éric Pacheco, David Toro i Adri Ruiz van tenir ocasions claríssimes al segon acte per aconseguir una golejada escandalosa. Al minut 43 Dani Ortiz va salvar sota pals una rematada de Pau Darbra i un minut més tard Xavi Santolalla deixava els locals amb deu futbolistes. Dues accions que van acabar cisellant el desenllaç. Les dues aficions van acomiadar amb aplaudiments els futbolistes d'Andrés González, símptoma que un gran equip havia passat per la Verneda.


Quan l'ona permet surfejar amb brio cal aprofitar-la. Un Santfeliuenc en estat de gràcia va passar a velocitat de creuer per la Verneda. Si als primers minuts els locals ho van provar, en especial en una rematada de cap de Pau Darbra que va posar a prova els reflexos d'Óliver, de mica en mica el Santfeliuenc va anar conduint l'aigua al seu molí. Al minut 14 una combinació dins l'àrea entre Quiles, David Toro i Éric va acabar amb rematada creuada de l'últim que es va trobar amb una aturada antològica de Víctor Colchero. Els blanc-i-blaus estaven maniobrant amb comoditat per la Verneda. Les temptatives dels sempre incòmodes Kuku i Josu morien a les cames de le rereguarda. Éric Pacheco per banda esquera feia estralls a la defensa barcelonina. El gol s'ensumava. Al 39' i en un llançament de córner va emergir al segon pal David Toro per sostenir-se a l'aire i connectar un cop de cap subtil que va botar a les cames de Víctor i va acabar al fons de la xarxa. L'escenari va prendre color blanc-i-blau. Els cinc minuts finals van ser tan moguts com decisius. Éric Pacheco es va plantar sol a l'àrea però la seva centrada no va trobar rematador. La resposta jupiterista va ser contundent i podria haver tingut conseqüències devastadores: Pau Darbra es va desfer de la defensa i va rematar a porteria. Quan el gol ja es cantava va aparèixer la figura màgica i salvadora de Dani Ortiz que va ser més providencial que mai. I un minut més tard el barceloni Xavi Santolalla marxava als vestidors abans d'hora per tallar en falta una contra blanc-i-blava. Sis minuts amb moltes històries encadenades que van condensar tot el partit.

La represa va començar de manera apoteòsica. Éric Pacheco al 47' va aprofitar la seva velocitat i geni per interceptar una mala cessió al porter. La seva rematada a porta buida des de la balconada de l'àrea va marxar fora per mil·límetres. El Santfeliuenc s'estava agradant i molt. A còpia d'accions d'estratègia i toc, va desarborar el Júpiter. Al 59' una assistència en safata de Quiles no la va saber aprofitar David Toro i al 62' Éric Pacheco a passi de Toro tampoc no va encertar-la. Només un miracle mantenia amb vida el Júpiter. Però al 67' els blanc-i-blaus van donar el cop de gràcia. Una acció nascuda a la defensa i a les cames d'Alberto va trencar el mig del camp barceloní perquè un gegantí Juan Quiles es fes amb la pilota i rematés la feina superant la mitja sortida de Víctor. Un gol que va fer justíca a vint minuts antològics, magistrals i meravellosos.


La feina, i quina feina, estava feta. El Santfeliuenc, avui sí, va demostrar maduresa per resistir sense perdre la concentració al llarg dels noranta minuts. El Júpiter, superat per l'exhibició blanc-i-blava, va mirar de recórrer al joc subterrani amb escàs rèdit en un final que se li va fer llarg. Fins i tot a les acaballes Adri Ruiz en una contra molt ben trenada podria haver donat la puntilla. Tant se val, l'obra havia estat rodona i el Santfeliuenc marxava de la Verneda obrint la porta gran. Una victòria de prestigi i per armar-nos de molt bones raons. Les properes dues sessions: al teatre de Les Grases contra Morell i Granollers. Santfeliuencs, no hi falteu! Passem llista!!


CE Júpiter: Víctor Colchero, Adri Escribano, Marc (Quim Solano, 67'), Santolalla, Reina, Sergi Pérez, Josu (Vives, 76'), Gueri (Marc Ahufinger, 61'), Kuku, Àlex Prat i Pau Darbra.

Santfeliuenc FC: Óliver, Víctor Márquez, Alberto, Joserra, Dani Ortiz, Tena, Quiles (Mata, 81'), Imanol (Adri Ruiz, 64'), David Toro, Álex Bolaños i Éric Pacheco (Faura, 89').

Gols: 0 - 1, David Toro, 39'. 0 - 2, Quiles, 67'. Àrbitre:

Mancera Antón, la seva actuació va ser correcta. Va amonestar els locals Xavi Santolalla, Josu, Kuku i Álex Prat; i els santfeliuencs Joserra, Imanol i Álex Bolaños. Va expulsar Santolalla (dues grogues, 44').

Quadern de notes:

- Un Santfeliuenc amb vestit de gala. Una exhibició de futbol en un dels millors partits a domicili a Tercera Divisió en les tres temporades.

- Quan un equip surfeja l'ona bona l'ha d'esprémer fins al final. El Morell i el Granollers visiten de manera seguida Les Grases i cal aprofitar-ho.

- El mig del camp santfeliuenc va demostrar que està entre els millors de la categoria. - El salt del Santfeliuenc a Tercera Divisió també es reflecteix cada setmana amb un espectacular desplegament de mitjans de comunicació a l'altura del futbol professional: ràdio, Santfe Televisió, pàgina web i twitter. Quins ens ho anava a dir fa uns anys.

- Ni el Júpiter ni el gran Kuku van tenir el seu dia. El Santfeliuenc els va anul·lar.


Las mejores imágenes

Galería de imágenes del CE Júpiter 0-2 Santfeliuenc FC


Roda de premsa

Declaracions d'Andres, entrenador del Santfeliuenc FC

bottom of page