top of page

El Santfeliuenc fa 110 anysDoncs sí, senyors i senyores, ja hem fet 110 anys des que Josep Plana i Deu (aquest homenot de la imatge) i una colla de joves santfeliuencs van decidir un diumenge 3 de desembre de 1905 que Sant Feliu tindria un equip que representaria la ciutat. Hem resistit i continuem portant la blanc-i-blava i el nom de la ciutat arreu de Catalunya. I ara sí podem dir que hem acomplert el gran somni de tantes i tantes generacions: l’ascens a Tercera Divisió. El passat 15 de juny el Santfeliuenc FC i tot Sant Feliu van vibrar amb un ascens que ens ha canviat la vida. Hem aprovat de cop totes les assignatures pendents de la nostra llarga vida. Estem creixent com mai i som, al capdavall, un club amb vocació de representar la pluralitat de Sant Feliu.

Alegries per ascensos, decepcions per descensos, blasfèmies perquè tot va mal, diumenges de futbol, passió en blanc-i-blau, paleta de colors d’un equip que vivim amb vertigen. Hem vist moltes coses i n’esperem veure moltes més tots plegats: la fundació; els primers èxits al futbol català; la primera crisi; la reacció abans de l’enfrontament bèl·lic espanyol; la Guerra Civil; la mutilació i control del club a la postguerra; el redreçament; l’intent de pujar a Tercera en una promoció escandalosa en què al Santfe li van barrar l’ascens a categoria nacional; una nova crisi i l’enfonsament a Segona Regional; una recuperació lenta però ferma; l’ascens a Preferent de la mà del binomi Estrada i Pocurull; la consolidació a Preferent amb Toni Llebaria; una nova davallada i un nou impuls; l’ascens a Preferent tot coincidint amb el Centenari i de la mà de Joaquín Vique i Manuel Navarro; el 3 d’agost de 2009 la confirmació de l’ascens a Primera Divisió Catalana. I per fi, la gran fita, el somni que hem complert: l’ascens a Tercera amb un binomi màgic: Alberto Prieto/Andrés González. Ja som a la tercera de Tercera Divisió i ningú no ens aturarà. Si volem i tots anem plegats el millor de la història del Santfe encara està per escriure. No t’ho pensis més i vine amb nosaltres perquè el futbol comença des del teu poble.


Visca el Santfe, Visca Sant Feliu!

Felicitats Santfeliuenc Futbol Club!!!

bottom of page