top of page

Quina gran estrena d'any!!!


L'inici més esperat. El Santfeliuenc va saludar el 2016 amb una victòria rotunda, incontestable i que reforça un estil i un treball. Una victòria, a més, amb dedicatòria ja que el gran delegat, Miguel Ángel Campoy Abad, s'acomiadava en una jornada molt emotiva. El partit va tenir per a ell el millor regal. Gols bellíssims, el de Guille Sarmiento s'ha de veure milers de vegades (va emular el de Cristian Vieri de la temporada 1997-1998), i el tercer que tancava el marcador d'Adri Ruiz és també per treure el mocador i enlairar-lo sense timidesa. El menut Guille Sarmiento comença a explotar després de cinc mesos d'aprenentatge amb Andrés González; els seus 25 gols a Lliga Nacional demostra el bon ull de l'entrenador santfeliuenc i que tot arriba amb paciència. Un marcador clar que ensenya al mirall el camí de les 19 finals que ens esperen. Dinou finals terribles, certament, però amb la convicció que aquest equip mai no es rendeix.

SANTFELIUENC FC 3 (QUILES, 18', GUILLE SARMIENTO, 42' I ADRI RUIZ, 87') ... PERALADA CF 0

ÀRBITRE: CARLOS ALBELDA BÁRCENA (DELEGACIÓ DE BARCELONA)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES

ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS

TARDA VESPRES FREDA, TEMPERATURA DE 10 GRAUS

L'inici més esperat. El Santfeliuenc va saludar el 2016 amb una victòria rotunda, incontestable i que reforça un estil i un treball. Una victòria, a més, amb dedicatòria ja que el gran delegat, Miguel Ángel Campoy Abad, s'acomiadava en una jornada molt emotiva. El partit va tenir per a ell el millor regal. Gols bellíssims, el de Guille Sarmiento s'ha de veure milers de vegades (va emular el de Cristian Vieri de la temporada 1997-1998), i el tercer que tancava el marcador d'Adri Ruiz és també per treure el mocador i enlairar-lo sense timidesa. El menut Guille Sarmiento comença a explotar després de cinc mesos d'aprenentatge amb Andrés González; els seus 25 gols a Lliga Nacional demostra el bon ull de l'entrenador santfeliuenc i que tot arriba amb paciència. Un marcador clar que ensenya al mirall el camí de les 19 finals que ens esperen. Dinou finals terribles, certament, però amb la convicció que aquest equip mai no es rendeix.

El Peralada va mantenir-se amb vida 18 minuts. El temps que va trigar el Santfeliuenc a inaugurar el marcador. Abans, però, al minut 8 Guillem Cornella va gaudir d'una bona ocasió però els punys del reaparegut Santi van evitar el primer contratemps. Al Santfe li va costar arrencar però quan ho va fer ja no va tenir aturador. Al minut 18 Dani Ortiz va trenar una jugada des de la zona defensiva culminada amb passada magnífica a Guille Sarmiento; el menut Sarmiento ho va agrair amb un detall de qualitat que va servir per sorprendre la defensa empordanesa i per servir la pilota a Juan Quiles que, decidit, es va endinsar a l'àrea i lliure de marca va superar Ureña. Una magnífca acció col·lectiva que va suposar l'inici d'una tarda infernal per al porter gironí. Amb el Santfeliuenc còmodament instal·lat al marcador i el Peralada temorenc, les ocasions van sovintejar l'àrea visitant. Al 21' una passada d'Álex Bolaños no la va poder aprofitar un hiperactiu Guille Sarmiento ja que la seva rematada creuada va sortir desviada per molt poquet. A la mitja hora una bona acció per banda esquerra va morir a les botes de Sarmiento en una rematada forçada que no va trobar porteria. El Santfeliuenc estava desatat però el segon gol va aturar els cors dels aficionats. Guille Sarmiento va anar a pressionar el porter Joan Ureña, aquest es va veure sorprès i el menut davanter li va pispar literalment la cartera robant-li la pilota i sense angle es va inventar un xut impossible que va acabar al fons de la xarxa. Una proesa que va recordar el gol de Vieri i que va fer esclatar Les Grases. Un gol que li va costar molt car al porter gironí que va veure com Arnau Sala el deixava al vestidor.

La victòria era còmoda però calia resistir 45 minuts. Els empordanesos amb tot perdut ho van intenter però anb poca convicció i deixant Marc Mas com un illot que feia la guerra pel seu compte. I quan es van apropar a l'àrea Santi es va mostrar molt resolutiu i atent. El Santfeliuenc al contracop va sorprendre un munt de vegades. Al minut 51 Maldonado no va trobar porteria en una rematada un pèl creuada; al minut 56 Guille Sarmiento des del punt de penal a passada d'Adri Ruiz va ensopegar amb l'estirada de Lobato; al minut 66 Adri Ruiz se'n va anar de tothom però es va oblidar de la porteria; al minut 80 Adri Ruiz va enviar al núvols una rematada franca després de precisa assistència de Juan Quiles. Un festival d'ocasions que podrien haver contribuït a una golejada d'escàndol. I tanmateix en l'acció més inesperada Adri Ruiz va demostrar la seva genialitat. El migcampista santfeliuenc va enganxar una pilota des de 40 metres per executar un xut parabòlic de trajectòria descendent que va picar al pal com a pròleg suspensiu que va preludiar el gol i l'admiració de tots els assistents. Quin golàs i quin magnífic epíleg a una tarda rodona de futbol per estrenar un any en la ruta de l'esperança. El Peralada, una ombra d'equip que va acreditar amb escreix la seva condició de cuer.

El proper dissabte a les 18 hores el futbol de Tercera torna a Les Grases amb un Santfe-Manlleu que promet moltes coses. No t'ho perdis, el Santfe el fem entre tots!!

Santfeliuenc FC: Santi, Mata (Faura, 72'), Alberto, Pere (Adri Ruiz, 43'), Dani Ortiz, Imanol, Maldonado. Tena, Guille Sarmiento (Jaume Duran, 88'), Álex Bolaños i Quiles.

CF Peralada: Ureña (Dani Lobato, 46'), Sergio García, Argi, Lluc, Botxi, Lluc Banús, Albert Moñino (Borja, 46'), Mate, Guillem Cornellà, Marc Mas, Jaume Duran i Litus (Macau, 46').

Gols:

1 - 0, Quiles, 18'

2 - 0, Guille Sarmiento, 42'

3 - 0, Adri Ruiz, 87'

Àrbitre: Albelda Bárcena, tarda plàcida a Les Grases. Va amonestar els visitants Litus, Botxi i Borja

Quadern de notes:

- El Santfeliuenc va començar l'any de la millor manera i en un dia en què no es podia fallar. Gran futbol i gols de bellíssima factura per dir adéu un amic, un germà, un company i un professional admirable con Miguel Ángel Campoy, el nostre enorme "Chiqui" que s'ha convertit en un dels millors i més estimats delegats del futbol català.

- Guille Sarmiento està en progressió. La mà correctora d'Andrés González es comença a notar. Un futbolista que està explotant i que va fer un gol de dibuixos animats.

- Final a la primera volta amb aprovat alt. És molt meritori que un equip que va estar a la cua a les primeres jornades arribi a l'equador amb 21 punts. Queden 19 finals en una segona volta brutal i on tot el suport serà necessari. L'objectiu és prou bonic com per no lluitar fins a la permanència.

- El Peralada no va donar la talla. Poca presència a Les Grases d'un equip que s'estimba a la cua i que mira el futur amb preocupació.

Roda de premsa

Declaracions d'Andrés, entrenador del Santfeliuenc FC

#primerequipo #temporada201516 #prensa #terceradivisión #grupov #peraladacf

bottom of page